Laila musi ułożyć sobie życie na nowo. Bruno - przyjaciel kobiety wyprowadza się od niej, gdyż jest w niej zakochany lecz bez wzajemności. Pojawienie się Jakuba jeszcze bardziej wszystko komplikuje.
~
Po przybyciu mężczyzny problemu zaczynaj się piętrzyć. Długi, likwidacja ukochanej ksiegarni oraz wypadek Kory. Mąż kobiety o wszystko obwinia właśnie Laile. Tajemniczości dodają materiały zgromadzone przez Marcela, które mają pogrążyć Jakuba.
~
Wróg oczywiście nigdy nie śpi i depcze po piętach naszych bohaterów. Czy wszystko dobrze się skończy? Kto jest wrogiem, a kto prawdziwym przyjacielem? Komu można w pełni zaufać?
~
Jest to kontynuacja książki pt. "To nie koniec". Przyznam się Wam, że ja jej nie czytałam, a wątek Wadny pozostaje dla mnie tajemnicą. Chociaż nie przeszkadzało mi to aż tak bardzo w czytaniu tej książki.
~
Autorka przedstawia losy bohaterów z ich perspektywy. Każdy z nich opowiada to w pierwszej osobie, co powoduje, że miło i przyjemnie się to czyta bo można poczuć ich emocje i strach, który temu wszystkiemu towarzyszy.
~
Autorka też fajnie połączyła romans z kryminałem. Czytelnik odkryje tu nie tylko zbrodnie, morderstwo czy porwania, ale również odczuje miłość wśród bohaterów i troszkę erotyzmu.
~
Przyznam się, że czasami miałam dość głównej bohaterki. Po prostu jej nie polubiłam, miałam wrażenie, że ona sama nie potrafi przeżyć swojego własnego życia i nie potrafi sama o sobie decydować. Pozwalała sobą manipulować co Marcel idealnie wykorzystywał.
~
Książka fajnie się sprawdzi na weekend. Szybko się ją czyta, dość krótka bo ma niespełna ponad 200 stron. Dodatkowym atutem jest duża czcionka, fajnie się to sprawdza dla osób z wada wzroku.🤭 Myślę, że każdy znajdzie w tej książce coś dla siebie, coś co mu się spodoba. Zatem Was zachęcam do poznania się z bohaterami, a ja muszę zakupić pierwszy tom ich przygód i nadrobić zaległości.
Data wydania: 2024-02-07
Joanna Szymczak
Świat mody, błysków fleszy, pięknych ludzi, pożądania i ogromnych pieniędzy bywa niewystarczający, by zachować pozorne szczęście. Berenika, właścicielka...
Gdy staczasz się na dno, pojawia się ONA. Miłość, dla której warto walczyć.Okoliczności pierwszego spotkania Laili i Jakuba nie wróżą ich znajomości niczego...