Nr 1
Książkę przeczytałam na Legimi, dzięki poleceniu od do_przeczyt_ania i to jest taki rodzaj fabuły, jaką ja bardzo lubię!
Od pierwszych stron mnie porwała swoim tajemniczym, nieco mrocznym klimatem.
Zaczęło się dosyć lekko jednak w głębi mrok ujawniał swoje oblicze i wyciągał macki by nas nimi oblepić.
W tym mroku znalazło się światło.
Sierociniec, nie z tych cukierkowych a w nim nastolatkowie, dzieci, które praktycznie nie mają szans na adopcję.
Cindy to dziewczyna o czystym sercu, która musiała się dostosować do życia w piekle, chroniąc brata.
Rip, nie miał lekko w życiu ale nie wie, co się dzieje za murami Mendenhall tak naprawdę.
Tych dwoje zbliżyło się do siebie ale niestety, zostali wciągnięci w intrygi dorosłych i rozdzieleni w takiej atmosferze, że tylko Cindy znała prawdę.
Nie mogła powiedzieć Ripowi wszystkiego a później on postanowił ją nienawidzić...
Do czasu, aż pojawiła się u niego jako pracownik.
Ta książka jest przepełniona emocjami, nie zawsze pozytywnymi chociaż tych oczywiście nie brakuje.
Opowiada o sile miłości, zarówno romantycznej jak i tej do rodziny.
O wytrwałości, odwadze i dążeniu do celu.
O zaufaniu i jego utracie, dokonywaniu trudnych wyborów i przystosowaniu się do systemu, w jakim przyszło żyć.
Z zapartym tchem śledziłam losy tej dwójki, która dostarczała wielu wrażeń na różnych płaszczyznach.
Całość czytało się niezwykle przyjemnie i podobała mi się kreacja postaci a także całej treści, chociaż mogę się przyczepić do samego zakończenia - dla mnie zostało nieco spłaszczone, zbyt szybko zamknięte od momentu zwrotu akcji jaki nastąpił.
Mógłby być nieco bardziej rozwinięty ten wątek, zbyt szybko wszystko poszło w zapomnienie mimo tej walki jaką toczyli Cin i Rip.
Dlatego dałam 9/10 na gwiazdek, ciutkę, naprawdę odrobinkę brakowało by była to historia na medal.
Dajcie się porwać lekturze, przeżyjcie niesamowitą przygodę z naszymi bohaterami, razem z nimi zawalczcie o miłość i szczęście.
Ta historia mówi, że zawsze jest jakieś wyjście.
Nawet z najgorszego piekła da się wyjść na prostą.
Nasza para jest tego najlepszym przykładem.
Może nie zawsze będzie łatwo ale na pewno zawsze się da.
Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2025-05-14
Kategoria: b.d
ISBN: b.d
Tytuł oryginału: „NR 1”
Bookszonki
Góralka jedzie na Florydę za bandziorem, który totalnie zawrócił jej w głowie, chociaż nie chciała.Maja jest rozdarta. Michael wyjechał, a ona została...
Chris Wood z powodu choroby ojca musiał porzucić marzenia o studiach geologicznych i zająć się rodzinną pizzerią. Gdy mieszkająca nieopodal Livia Kent...