Okładka książki - O północy w Nowym Jorku

O północy w Nowym Jorku

"O północy w Nowym Jorku" to iście romantyczna historia z kryminalnym wątkiem, dzięki czemu nie emanuje ona słodkością wylewającą się z każdej strony. Nie wiem, czy jest to pierwsza książka autora, ponieważ nie uzyskałam w internecie za wiele informacji na jego temat, natomiast przyznaję, że w książki romantyczne to on potrafi.
Dwójka bohaterów, których z pozoru nic nie łączy. A jednak! Sztuka, jaką jest malarstwo, ma dość wąskie grono i nie ma co się oszukiwać, wiele ludzi się zna. Tę dwójkę łączy miłość do malarstwa i podziw ku twórczości jednego z wybitnych malarzy - Czartoryskiego. Obraz "Wartownik" ma tu duże znaczenie, a jego aukcja odmieni życie Loraine i Leo.
Kobieta jest prześladowana przez domniemanego zabójcę jej ojca. Leo wychodzi z więzienia po wyroku, jaki dostał za handel kopiami obrazów. Po wspomnianej aukcji, gdzie Loraine nabywa obraz za ogromne pieniądze, bohaterowie poznają się w dość przykrych warunkach. To zdarzenie wprowadzi w ich życie ogromne zmiany.
"O północy w Nowym Jorku" (cały czas myli mi się z tytułem "O północy w Paryżu") to lekka historia miłosna, w której nie brakuje momentów zagrażających życiu bohaterów. Mark Miller może i pospieszył się z rozwojem relacji tej dwójki, ale zrobił to na tyle subtelnie, by czytało się to z przyjemnością. W niektórych momentach można wywracać oczami, gdy "coś się sypie" między bohaterami, ale nie są to na szczęście aż tak naiwne fragmenty, by miało to zaważyć na całościowym odbiorze książki.
Jest to romans, który spodoba się wielu fanom gatunku. Autor nie oszczędził bohaterów, ponieważ zaserwował im przeżycia, które zapamiętają do końca życia. Zwroty akcji są zaskakujące, a finał zwali Was z nóg. Nie tego się spodziewałam i tutaj szacun dla Millera. Jak najbardziej polecam na wakacyjne wieczory - nie pożałujecie. "O północy w Nowym Jorku" będziecie chcieli przeczytać nieustannie od początku do końca.

Informacje dodatkowe o O północy w Nowym Jorku:

Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2023-07-26
Dodał/a opinię: gdziejatamksiazk

Zobacz opinie o książce O północy w Nowym Jorku

Kup książkę O północy w Nowym Jorku

Przyciąganie talentów. Jak znaleźć, zatrudnić i zatrzymać najlepszych
Mark Miller0
Okładka ksiązki - Przyciąganie talentów. Jak znaleźć, zatrudnić i zatrzymać najlepszych

Jak poradzić sobie z niedoborem wykwalifikowanych pracowników? Jak sprawić, żeby nie odeszli najlepsi? Czy tradycyjne metody pozyskiwania najbardziej...