Okładka książki - Obietnica

Obietnica

Tom 2 cyklu Konieczna

„Obietnica” to książka, która wciąga jak rwący nurt rzeki i już po pierwszych stronach nie ma odwrotu. To thriller tak intensywny, że czytelnik ma wrażenie jakby czytał z przyspieszonym tętnem i lekko ściśniętym gardłem. Jestem jej patronką i mogę z pełnym przekonaniem powiedzieć, że ta historia jest jak precyzyjnie skonstruowana pułapka. Raz wejdziesz i nie znajdziesz wyjścia dopóki nie poznasz prawdy.

Weronika, autorka bestsellerowych thrillerów, wiedzie życie idealne przynajmniej z pozoru. Ma męża, przyjaciół, odnosi sukcesy, aż do pewnego momentu, gdy … Agnieszka Peszek prowadzi nas od pierwszych stron przez gęstniejący mrok, a z każdą kolejną sceną czujemy, że powietrze staje się cięższe i każdy cień może kryć coś czego wolelibyśmy nie zobaczyć. Mamy tu wszystko czego oczekuje się od najlepszego thrillera: nagłe zwroty akcji, napięcie jak napięta struna gitary tuż przed zerwaniem i nieustanne poczucie że ktoś patrzy nam przez ramię.

To nie jest tylko historia o zbrodni. To opowieść o tym jak łatwo runąć w przepaść nieufności kiedy fundamenty relacji zaczynają pękać. Krąg przyjaciół Weroniki, dotąd nierozerwalny, okazuje się labiryntem kłamstw i niedopowiedzeń. Autorka z chirurgiczną precyzją odsłania kolejne warstwy jakby zdejmowała bandaże z dawno zagojonych ran, które jednak w środku nadal ropieją.

Psychologiczne portrety postaci są mistrzowskie. Każda z nich jest jak kryształ, w którym pod odpowiednim kątem odbija się inny kolor prawdy. Bohaterowie są żywi, pełni sprzeczności, a ich emocje czujemy niemal na własnej skórze. Z kolei fabuła jest utkana jak misterne gobeliny. Każdy wątek został starannie przemyślany, a kiedy zaczynamy myśleć, że rozumiemy co się wydarzyło, Agnieszka Peszek wyciąga nam dywan spod nóg.

„Obietnica” trzyma w napięciu do ostatniego zdania. To książka, która sprawia, że zaczynamy się zastanawiać nad czymś niewygodnym: jak dobrze znamy swoich przyjaciół. To pytanie samo w sobie jest jak ostrze, wbija się w umysł i zostaje tam na długo po odłożeniu książki.

Jeśli szukacie thrillera, który jest jednocześnie inteligentny, emocjonalnie intensywny i fabularnie dopracowany w najmniejszych szczegółach, to jest ten tytuł.

Informacje dodatkowe o Obietnica:

Kup książkę Obietnica

I co dalej? Część 3
Agnieszka Peszek0
Okładka ksiązki - I co dalej? Część 3

Porwanie, zaginięcie, związek poza standardami. Jakie ciosy jest w stanie przyjąć matczyne serce i wyjść z tego cało?Przed Tobą trzecią część historii...

Zasada wzajemności
Agnieszka Peszek0
Okładka ksiązki - Zasada wzajemności

Czy wydarzenie, którego się nie pamięta, może zdeterminować całe życie?Szymon Trojanowski został porwany, będąc jeszcze noworodkiem. Szczęśliwie po kilku...

Opad
Opad