✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
Tytuł: "Ocalić syna"
Autor: Lucinda Berry
Wydawnictwo:vFilia Mroczna Strona
Trzecia książka autorki, którą przeczytałam i zupełnie świadomie mogę powiedzieć,że kolejne jej książki biorę w ciemno. Każda jest inna,każda porusza inne ciężkie tematy. A tu akurat mamy o pedofilii.
Każdy rodzic zawsze się boi,że jego dziecko może spotkać coś złego,że padnie ofiarą jakiegoś przestępstwa. A co jeśli to właśnie jego dziecko jest oprawcą? Czy można przestać je kochać? Czy można odwrócić się od niego plecami? Matka nastoletniego Noah nie potrafiła. Jej mąż owszem,ale ona nie. Ona za wszelką cenę chciała mu pomóc. Chronić go. Ale czy temu chłopakowi można było pomóc? Czy z pedofilii można się wyleczyć? Chyba nikt w to nie wierzy.
Książka trudna. Poznajemy punkt widzenia matki oraz punkt widzenia syna. Ona wierzy,że będzie dobrze- on tej wiary nie ma. Czy mimo wszystko uda im się znaleźć jakieś rozwiązanie? Takie gdzie nikt nie będzie musiał cierpieć? Czy istnieje szansa na odbudowanie relacji pomiędzy ojcem a synem i pomiędzy małżonkami? Czy ta rodzina ma szansę pozostać rodziną?
Książka bardzo mi się podobała,ale "idealnego dziecka"nie przebiła.
Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2021-03-10
Tytuł oryginału: Ocalić Noaha
Anonim2414
Chciałem przywołać jakiekolwiek emocje w sobie, ale nie potrafię. Prawda jest taka, że odczuwam ulgę. Mam wrażenie, że znów mogę oddychać. Wreszcie się skończyło i mogę wrócić do udawania, że jestem normalny.
Emily i Elizabeth spędzają swoje dzieciństwo zamknięte w sypialni i terroryzowane przez matkę, która za dużo pije i znika na całe dnie. Bliźniaczki zostają...
Przybrane siostry Krystal i Nichole zawsze mogły na siebie liczyć, dlatego gdy Nichole zostaje przewieziona do szpitala psychiatrycznego po tym, jak próbowała...
Nikt nie powiedział mi, że żal po stracie może z czasem stać się tak bardzo nieprzewidywalny. Nigdy nie wiedziałam, kiedy uderzy, więc nie mogłam się przygotować na jego ataki.