Okładka książki - Oddałeś mi siebie

Oddałeś mi siebie

Współpraca

Oddałeś mi siebie.

Pierwszy raz chyba nie wiem jak zacząć. Ta książka wywołała u mnie tyle emocji. Zaczynając od bólu, ciekawość, złość , irytację, współczucie, smutek czy szczęście. Były dwa momenty gdzie chciałam rzucić książką i powiedzieć "Ogarnij się Luzia".

Pióro autorki znam z jej nieoficjalnych tekstów. Polubiłam jej styl pisania, więc spodziewałam się książki w podobnym tonie, ale nic bardziej mylnego. W tej pozycji poprostu mnie przeczołgała emocjonalnie. W moim przypadku łzy się nie pojawiły ale to chyba przez to że książkę czytałam dość szybko i nadal w tym momencie przeważał u mnie smutek i współczucie. Bardzo zżylam się z jednym z głównych bohaterów czyli z Dawidem. Myślę to, że to on miał najgorzej że wszystkich przez tak piękne i czyste serce. Chyba najlepszą recenzją jest że poprostu zabrakło mi słów by opisać co dokładnie czuje po przeczytaniu tej książki.

Luiza to dziewczyna z dość bogatej rodziny. O idealnej figurze i mająca wszystko co pragną mężczyźni. Zawodowo jest weterynarzem, uwielbia zwierzęta. Sama ma psa, którego adoptowała razem z Michałem z swoim ekschłopakiem. Był to bardzo burzliwy związek pełen miłości ale także bólu. Po rozstaniu każdy poszedł w swoją stronę a główna bohaterka związała się z Dawidem, przeciwieństwem Michała. Wydają się szczęśliwą parą ale czy tak jest rzeczywiście. Wszystko się zmienia gdy para wyjeżdża nad jezioro do znajomych chłopaka. Tam Luzia spotyka Michała, cały świat staje w miejscu. Czy będzie wierna Dawidowi czy będzie chciała być z Michałem. Dużo się dzieje w jej głowie. Tym bardziej dobiją ją fakt że eks jest tu na wieczorze kawalerskim. Jego kawalerskim.

Polecam całym sercem przeczytać tę pozycję. Najlepiej na jedno posiedzenie, ponieważ tak wciąga. Pozycja ta przeczołga cię emocjonalnie. Myślę że tacy mężczyźni jak Dawid naprawdę istnieją i niekiedy mi ich szkoda. Moim zdaniem jest dobrym facetem i po tym wszystkim co zaszło zasługuje na pierwsze miejsce a nie na ból. Pamiętajcie dobrzy ludzie cierpią przez ludzi dla których chcą jak najlepiej.

Czekam na kolejną książkę autorki, która nie pozwoli na długo o sobie zapomnieć. Ta pozycja wiem że już będzie w top 10 książek przeczytanych w tym roku.

Informacje dodatkowe o Oddałeś mi siebie :

Wydawnictwo: BookEnd
Data wydania: 2025-03-28
Dodał/a opinię: Jolanta Marciniak

Zobacz opinie o książce Oddałeś mi siebie

Kup książkę Oddałeś mi siebie

Na nowych fundamentach
Monika Malita-Bekier 0
Okładka ksiązki - Na nowych fundamentach

Czy w sercu pełnym nienawiści jest jeszcze miejsce na miłość? Poukładane życie Zuzy diametralnie się zmienia, kiedy po śmierci ojca wraca w rodzinne strony...