Okładka książki - Odlotowe gołębie odpalają gniazdolot

Odlotowe gołębie odpalają gniazdolot

Czy wiedzieliście, że odlotowe gołębie to prawdziwe gołębie? Każdy z nich ma jakiś talent, a dzięki trzeciemu tomowi przygód można ich o wiele lepiej poznać i znowu zaskoczą nas swoją odwagą
i pomysłowością.

Wygląda na to, że gdziekolwiek znajdzie się ptasia ekipa, będzie wartka akcja pełna niespodzianek.

Trzeci tom podzielony jest na 3 części, a one - na rozdziały. Sęp potrzebuje pomocy w odszukaniu swojego gniazda, które ukradł pewien rzezimieszek, ale to wyzwanie może przerosnąć odlotowe gołębie, gdyż Maskoptak doznał kontuzji.
Odlotowe gołębie bliżej poznają też dzieci, nawet jednemu z nich potrzebna jest szczególna pomoc. Lecą gniazdolotem, przyglądają się faktom z życia Ekspresa i muszą stanąć przed Binią, niebezpieczną gołębicą oraz pomagają zakładnikom. Oj, będzie się działo!

Wydanie jest fenomenalne! Komiksowa wersja bardzo nam się spodobała, treść bardzo nas bawi, a ilustracjom również nie brakuje dobrego humoru. Ilość tekstu i wielkość czcionki idealnie sprawdzą
się wśród dzieci rozpoczynających przygodę z czytaniem.

To rewelacja! Na ostatnich stronach czytelnicy mają okazję narysować Wywrotkę i Ekspresa.

Cała seria o nietuzinkowej ptasiej paczce jest godna polecenia. Gołębie zabierają się nawet za pieczenie, a co z tego wyniknie dowiemy się w czwartym tomie, który będzie przez nas wypatrywany. Zachęcam do lektury.

Informacje dodatkowe o Odlotowe gołębie odpalają gniazdolot:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2023-08-09
Dodał/a opinię: Justyna_M

Tagi: Dzieci od ok. 6 lat

Zobacz opinie o książce Odlotowe gołębie odpalają gniazdolot

Kup książkę Odlotowe gołębie odpalają gniazdolot

Odlotowe gołębie dają nura
Ben Wood0
Okładka ksiązki - Odlotowe gołębie dają nura

Ochrona miasta to brudna robota. Drużyna ODLOTOWYCH GOŁĘBI uwielbia taplać się w parkowej fontannie. Do czasu! Nadchodzi DEMON PODZIEMNYCH CZELUŚCI, który...

Odlotowe gołębie polują na Chlebostwora
Ben Wood0
Okładka ksiązki - Odlotowe gołębie polują na Chlebostwora

Żeby powstrzymać potwora, trzeba stać się potworem! Odlotowe Gołębie próbują oczyścić miasto z niebezpieczeństwa! Ale jak to zrobić, gdy Ptysa Ptyś-Ptaś...