Paczka zwariowanych gołębi wraca z kolejną porcją przygód i poznamy tutaj 3 nowe historie, a każda z nich niesie mądre przesłanie. Odważna ptasia drużyna zabiera się umiejętnie za rozwiązywanie zagadek i łapanie rzezimieszków, którzy psują spokój w mieście.
Dowiemy się, że możliwe jest umieszczenie ptaka (i to niejednego!) w butelce. Czy superptasiorom uda się pomóc znaleźć oprawcę? Strusia ucieczka i Pan Placek to równie ciekawe historyjki, a każda z nich sprawia, że chcemy poznać zakończenie akcji odważnej ptasiej brygady oraz będziemy wypatrywać kolejnych ich perypetii. Pomysły gołębich przyjaciół są niemal absurdalne, ale w pozytywnym tego słowa znaczeniu, bo potrafią zastanowić, a zarazem rozbawić.
Jak myślicie, kto jest zwycięzcą
boksu piórkowego i kto ciągle obserwuje okolicę, aby ustrzec wszystkich przed bandytami?
Różnorodność czarno-białych ilustracji, duża czcionka i poczucie humoru to atuty tego wydania, a komiksowa forma trafia w gust mojego pięciolatka.
Fantastyczna propozycja dla początkujących czytelników, która wnosi tematykę empatii, przyjaźni i niesienia pomocy. Razem zawsze raźniej, jak widać, a udowodnią to nam Wywrotka, Ekspres, Papilotka, Gruchot, Patyczek i Maskoptak.
Polecam serdecznie.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2023-07-12
Justyna_M
ODLOTOWE GOŁĘBIE ŁAPIĄ BANDYTÓW Każdy prawdziwy gołąb da się pokroić za okruszki. Mniam! Mniam! Mniam! Lubicie frytki? Pizzę? Lody? Tym dla gołębi są...
W mieście pojawia się coraz więcej łowców bandytów, jednak ODLOTOWE GOŁĘBIE wciąż mają mnóstwo tajemnic do rozwikłania! Czy cwana łasica wytropi ukrytego...