Okładka książki - Odpowiedź kryje się w tobie

Odpowiedź kryje się w tobie

Niech ten tytuł was nie zwiedzie, to nie jest poradnik o odnajdywaniu siebie, to kryminał, w którym kluczem są wspomnienia.
Co prawda zaczyna się powoli, poznajemy naszą bohaterkę, czujemy, że jest nieszczęśliwą osobą, która nie pogodziła się z tragedią. Ten wstęp jest taki bardziej obyczajowy, ale nie nudny.
Kiedy w końcu Aneta postanawia wziąć sprawy w swoje ręce i odchodzi od męża, postanawia zamieszkać nad morzem. Tam poznaje Monikę, pełną życia kobietę, która wydaje się być cudowną osobą, ale czy na pewno? Kiedy natomiast niedaleko zostają odnalezione zwłoki, a sąsiad jest osobą podejrzaną o zabicie żony, Aneta zastanawia się czy ta przeprowadzka na pewno była dobrym pomysłem.
Choć początek jest niespieszny, z biegiem czasu zaczynamy łączyć fakty i okazuje się, że ta historia ma nie jedno dno. Zyskujemy fakty, które mogą łączyć ze sobą wszystko, lub zupełnie zwieść nas w pole. Mi się ten zabieg podobał, gdyż miałam poczucie kluczenia niczym detektywi.
Kiedy poznajemy naszych bohaterów okazuje się, że każdy z nich coś ukrywał, jednak czy mogło to się przyczynić do zbrodni?
To książka, w której bardziej się liczy dedukcja, niż akcja. Znajdziemy tu ślepe zaułki, tramy przeszłości, udawanie idealnej pod publikę i chęć bycia sobą. Czy uda ci się rozgryźć kto jest mordercą?

Informacje dodatkowe o Odpowiedź kryje się w tobie:

Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2026-03-25
Dodał/a opinię: Diana Wiszniewska

Tagi: Thrillery psychologiczne

Zobacz opinie o książce Odpowiedź kryje się w tobie

Kup książkę Odpowiedź kryje się w tobie

Niewierna
Katarzyna Wolwowicz0
Okładka ksiązki - Niewierna

Tymon Hanter odchodzi z policji i zakłada biuro detektywistyczne, ale przyjmowane zlecenia wydają mu się nudne i błahe. Tęskni do pracy w służbach, jednak...

W otchłani
Katarzyna Wolwowicz0
Okładka ksiązki - W otchłani

Weronika zakochuje się bez pamięci w starszym od siebie onkologu dziecięcym Dawidzie. Para błyskawicznie decyduje się na ślub. Dziewczyna jest przeszczęśliwa...