„Mamo, nudzi mi się!” – ile razy dziennie to słyszycie? A może Wasze dzieci, podobnie jak bohater książki „Ojej, pudełko!”, już od samego rana są przekonane, że czeka je najnudniejszy dzień w życiu?
Tak właśnie czuł się nasz bohater – nudę czuł „od lewego pazurka i stopy aż po czubek prawego ucha. I w ogonie.”! Spacer? Nic z tego! Wszystko wokół było znane i przez to jeszcze bardziej… nudne. Aż nagle… na środku polany znalazł tajemnicze pudełko! Małe, przewiązane czerwoną kokardą, z karteczką, na której widniał napis: „Dla Ciebie”. Tylko… dla kogo dokładnie? I tak zaczyna się ekscytująca przygoda, w której wraz z przyjaciółmi próbuje odkryć, kto jest adresatem niezwykłej przesyłki. Czy zwyczajny, nudny dzień może zamienić się w pełne emocji poszukiwania? Musicie się o tym przekonać!
„Ojej, pudełko!” to nie tylko wciągająca opowieść o tym, jak pokonać nudę, ale także świetna książka do nauki czytania! Znajdziecie tu dużą, przejrzystą czcionkę, idealną dla początkujących czytelników, a także dymki z krótkimi tekstami, które mogą być pierwszym krokiem do samodzielnego czytania. Każda strona to prawdziwa uczta dla oczu – pełne szczegółów ilustracje, które nie tylko urozmaicają historię, ale także angażują do odkrywania kolejnych elementów opowieści.
A skoro to „aktywne czytanie”, nie mogło zabraknąć zadań i pytań, które będą aktywować, pomagają dziecku skupić się na fabule, ćwiczyć spostrzegawczość i rozwijać umiejętność rozumienia tekstu.
Osobiście jestem zachwycona pomysłem i wykonaniem tej książki! To niezwykłe narzędzie do nauki czytania, rozwijania wyobraźni i przede wszystkim – pokochania samodzielnego czytania. A to największa wartość, jaką może dać książka dziecku!
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2025-02-26
Tytuł oryginału: Ojej, pudełko!
Decustyle
To zupełnie naturalne, że dzieci krzyczą. Krzyczą, gdy są szczęśliwe, gdy są zdenerwowane, krzyczą, gdy się czegoś boją. Krzyk to sposób na wyrażenie emocji...
Książka powstała z myślą o dzieciach, którym zdarza się bić innych w złości, i tym, które nie wiedzą, jak reagować, gdy ktoś je atakuje (bije, szczypie...