Okładka książki - Ojej, pudełko!

Ojej, pudełko!

„Mamo, nudzi mi się!” – ile razy dziennie to słyszycie? A może Wasze dzieci, podobnie jak bohater książki „Ojej, pudełko!”, już od samego rana są przekonane, że czeka je najnudniejszy dzień w życiu?

Tak właśnie czuł się nasz bohater – nudę czuł  „od lewego pazurka i stopy aż po czubek prawego ucha. I w ogonie.”! Spacer? Nic z tego! Wszystko wokół było znane i przez to jeszcze bardziej… nudne. Aż nagle… na środku polany znalazł tajemnicze pudełko! Małe, przewiązane czerwoną kokardą, z karteczką, na której widniał napis: „Dla Ciebie”. Tylko… dla kogo dokładnie? I tak zaczyna się ekscytująca przygoda, w której wraz z przyjaciółmi próbuje odkryć, kto jest adresatem niezwykłej przesyłki. Czy zwyczajny, nudny dzień może zamienić się w pełne emocji poszukiwania? Musicie się o tym przekonać!

„Ojej, pudełko!” to nie tylko wciągająca opowieść o tym, jak pokonać nudę, ale także świetna książka do nauki czytania! Znajdziecie tu dużą, przejrzystą czcionkę, idealną dla początkujących czytelników, a także dymki z krótkimi tekstami, które mogą być pierwszym krokiem do samodzielnego czytania. Każda strona to prawdziwa uczta dla oczu – pełne szczegółów ilustracje, które nie tylko urozmaicają historię, ale także angażują do odkrywania kolejnych elementów opowieści.

A skoro to „aktywne czytanie”, nie mogło zabraknąć zadań i pytań, które będą aktywować, pomagają dziecku skupić się na fabule, ćwiczyć spostrzegawczość i rozwijać umiejętność rozumienia tekstu.

Osobiście jestem zachwycona pomysłem i wykonaniem tej książki! To niezwykłe narzędzie do nauki czytania, rozwijania wyobraźni i przede wszystkim – pokochania samodzielnego czytania. A to największa wartość, jaką może dać książka dziecku!

Informacje dodatkowe o Ojej, pudełko!:

Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2025-02-26
ISBN: 9788310142092
Tytuł oryginału: Ojej, pudełko!
Dodał/a opinię: Decustyle

Tagi: Publikacje dla najmłodszych książeczki obrazkowe i aktywizujące Dzieci od ok. 3 lat

Zobacz opinie o książce Ojej, pudełko!

Kup książkę Ojej, pudełko!

Porozmawiaj ze mną. Ale KRZYK!
Anna Jankowska0
Okładka ksiązki - Porozmawiaj ze mną. Ale KRZYK!

To zupełnie naturalne, że dzieci krzyczą. Krzyczą, gdy są szczęśliwe, gdy są zdenerwowane, krzyczą, gdy się czegoś boją. Krzyk to sposób na wyrażenie emocji...

Porozmawiaj ze mną. Bicie STOP!
Anna Jankowska0
Okładka ksiązki - Porozmawiaj ze mną. Bicie STOP!

Książka powstała z myślą o dzieciach, którym zdarza się bić innych w złości, i tym, które nie wiedzą, jak reagować, gdy ktoś je atakuje (bije, szczypie...