Książka zawiera życie od kuchni w czasie II wojny ! I fajnie, że ktoś zajął się tym tematem. Bo wojna to nie tylko akcje i strzelanie, ale i zwykłe życie m.in. jedzenia i jego zdobywanie. Polacy wykazali się fantastyczna inwencją twórczą. Wielki szacun za to ! Nie siedzieli i płakali, nie liczyli na okupanta, ale zakasali rękawy... i do roboty. Dłao się ! Oni nam to pokazali. A szmuglowanie... nie oszukujmy się trzeba było mieć nerwy ze stali, by tak zrobić. Nie każdy by się do tego nadawał. A przepisy podane w książce? Babci, która ją przypomniała przypomniały się lata młodości.
Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2015-09-09
Kategoria: Literatura faktu, reportaż
ISBN:
Liczba stron: 320
Dodał/a opinię:
Anna1990
Fascynująca i bezkompromisowa panorama II Rzeczpospolitej: państwa wielkiego sukcesu, jeszcze większych wyzwań i wprost nieprawdopodobnych kontrastów...
Fotografie przedwojennych elegantek olśniewają. Żyły niemal przed stuleciem, a przecież prezentują się często lepiej niż my same! Mają pięknie wypielęgnowane...