W domu znanego artysty zostaje znalezione ciało kobiety. Właściciel nie jest w stanie wyjaśnić jak do tego doszło. Nic nie pamięta i nie przyznaje się do zabójstwa.
Sprawą zajmuje się doświadczony Maksymilian Obrębski oraz jego podopieczny Bartosz Bogucki, który po przejściu z prewencji zaczyna stawiać pierwsze poważne kroki w wydziale kryminalnym.
„Ona” dowiaduje się, że niedaleko jej mieszkania zostają znalezione kolejne ciała. Nastolatki i byłego policjanta.
Losy śledczych i tajemniczej bohaterki z równie tajemniczą przeszłością znowu się przetną. Czy uda się po raz kolejny rozwiązać sprawę tajemniczych zabójstw?
„3kąt” o kontynuacja „40. Raków”. Agnieszka Peszek w swojej książce odkrywa przed nami kolejne karty. Do tej pory bardzo skryta „Ona” zaczyna wyłaniać się z mgły niedomówień i domysłów. I powiem szczerze, jak dowiedziałem się z kim mam do czynienia i czym tak naprawdę się zajmuje – hmm nie wpadłbym na to.
Taki zabieg wyniósł tę historię na wysoki poziom.
Duet śledczych, doświadczony Obrębski i młokos ale dobrze rokujący – Bogucki to świetny team, który dodatkowo czyni tę książkę bardzo dobrą.
Zakończenie tej kryminalnej historii nie jest oczywiste. Agnieszka Peszek przyzwyczaiła nas do dobrze zmontowanych i zakręconych powieści – w tym wypadku było tak samo. Apetyt na dalsze losy bohaterów wzmógł – a Was zachęcam do przeczytania – książka godna polecenia.
Data wydania: 2024-01-15
ZaczytanyGlina
Czy człowiek w genach ma zapisane zło? Co musi się wydarzyć, by doszło ono do głosu? Dorota Czerwińska ma przydzielonego nowego partnera, który wzbudza...
Tajemnice z przeszłości potrafią zniszczyć człowieka. A gdy dorzuci się do tego nienawiść, katastrofa gwarantowana.Czy Annie uda się ukryć prawdę przed...