Okładka książki - One

One

„One” to elektryzujący thriller psychologiczny, który wciąga od pierwszych stron, prowadząc czytelnika przez plątaninę emocji, tajemnic i złudzeń. Trzymająca w napięciu opowieść o skomplikowanej relacji dwóch kobiet, które los połączył w sposób równie przypadkowy, co tragiczny. Bohaterki tej książki, Maria i Olga, to kobiety pełne żalu, smutku i poczucia niesprawiedliwości, które noszą w sobie głęboko skrywane sekrety. Ich losy w pewnym momencie się splatają, a zawiłość tej znajomości, opartej na kłamstwie i złudzeniach, staje się trzonem genialnie skonstruowanej fabuły, prowadzącej do nieuchronnej katastrofy.

Agnieszka Peszek mistrzowsko buduje atmosferę niepewności. Nic nie jest klarowne, nic nie jest jasne, a zaskoczenia czają się na każdym kroku. Akcja toczy się niespiesznie, balansując między spokojnymi, a pełnymi napięcia momentami i gwałtownymi zwrotami akcji, które dosłownie zapierają dech. Autorka podsuwa mylne tropy, wodzi czytelnika za nos i sprawia, że każdy kolejny rozdział to nowe zaskoczenie.

Głębia psychologiczna głównych postaci to zdecydowanie najmocniejszy punkt powieści. Ich portrety zostały stworzone z niezwykłą precyzją. Autorka zagłębia się w ich emocje i motywacje z ogromną szczegółowością. Bohaterki tworzą wybuchową mieszankę, której eksplozja wydaje się nieunikniona. Bijące od nich emocje, nuta manipulacji i wszechobecna tajemnica sprawiają, że trudno oderwać się od lektury.

Krótkie, dynamiczne rozdziały dodatkowo podkręcają tempo akcji i utrzymują napięcie na najwyższym poziomie. Autorka do samego końca nie odkrywa wszystkich kart, dzięki czemu każda kolejna strona przynosi nowe emocje i zmienia spojrzenie na całą historię.

„One” to powieść, która wciąga, intryguje i nie pozwala o sobie zapomnieć. To nie tylko thriller psychologiczny, ale również refleksja nad tym, jak błędne przekonania i niewyjaśnione sprawy z przeszłości mogą zniszczyć ludzkie życie.
Gorąco polecam tę książkę każdemu, kto lubi historie pełne napięcia, manipulacji i wielowymiarowych postaci.

Informacje dodatkowe o One:

Data wydania: 2024-12-23
ISBN: 9788397190849
Dodał/a opinię: ubookmi

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna Thrillery i suspens Proza literacka Literatura przygodowa

Zobacz opinie o książce One

Kup książkę One

Dorota Czerwińska (#4). Zabawa w zabijanie
Agnieszka Peszek0
Okładka ksiązki - Dorota Czerwińska (#4). Zabawa w zabijanie

Sława, życie na świeczniku, popularność. To marzenie wielu. Piątka młodych ludzi zostaje zaproszona do programu, jakiego nigdy jeszcze nie było. Liczą...

Cios za cios
Agnieszka Peszek 0
Okładka ksiązki - Cios za cios

W wesołym miasteczku spacerujący z synem mężczyzna odkrywa zwłoki młodej kobiety. Nikt nie spodziewa się, że nie jest to pojedyncza tragedia, ale część...

Opad
Opad