Okładka książki - Oni

Oni

Dwie poprzednie książki autorki "Winny" i "Chodź za mną" skradły moje serce.
"Oni" to kolejny tom cyklu "Burzyński i Majewski".
Poznajemy historię Kosmy, który żyje według ustalonego porządku, zwyczajów i rytuałów, ma swój plan dnia i nie lubi go zmieniać, nie lubi niespodzianek i zmian. Postrzega świat inaczej i najważniejsze dla jego spokoju to powtarzalność i pewna statyczność. Nauczył się z tym żyć i wie jak sobie radzić każdego dnia.
Pewnego dnia jedno pukanie do drzwi zmienia wszystko.
Policja zabiera jego ukochanego ojca oskarżając go o morderstwo,które miało miejsce dziewiętnaście lat temu.
Kosma staje przed trudną decyzją, którą musi podjąć. Wychodzi ze swojej strefy komfortu i na własną rękę szuka rozwiązania zagadki.
Czy Kosma mimo trudnej sytuacji podejmie ryzyko? Czy jego ograniczenia zejdą na dalszy plan, a on będzie działał?
Do czego są w stanie posunąć się ludzie w sytuacji bez wyjścia?
Kolejna książka autorki i kolejny dobrze spędzony czas.
Świetny thriller kryminalny, którego różne wątki łączą się w całość. Nie ma urwań i niepotrzebnych wstawek. Tu jest wszystko dopracowane.
Bohaterowie z krwi i kości. Autentyczni i wyraźni, z ukrytymi tajemnicami, bólem i strachem.
Książka porusza temat autyzmu. Autorka stworzyła postać Kosmy jako dorosłego człowieka z autyzmem.
Opisuje o swoich działaniach na końcu książki.
Podejście autorki do tematów jakie podejmuje jest profesjonalne i rzetelnie wykonane. Brawo.
Książkę jak najbardziej polecam.

Informacje dodatkowe o Oni:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2021-10-27
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Oni

Kup książkę Oni

Podłoga to tylko powierzchnia, po której chodzimy. Nie musi być sterylnie czysta.

To nie kwestia wieku, a raczej, jak mawiał mój wykształcony ojciec, następstwa wyborów życiowych.

Więcej cytatów z tej książki

Klub Wrednych Matek
Joanna Opiat-Bojarska0
Okładka ksiązki - Klub Wrednych Matek

Nowy wymiar kobiecości Życie czterech przyjaciółek – Beaty, Karoliny, Sylwii i Kasi – toczy się wokół dzieci: tych posiadanych, oczekiwanych...

Blogostan
Joanna Opiat-Bojarska0
Okładka ksiązki - Blogostan

Kiedy Internet staje się narzędziem manipulacji i nadużyć… Dla Sylwii ucieczką od problemów: chłopaka myślącego tylko o zabawie, szefa zalegającego...