Poczucie własnej wartości to potężne narzędzie pozwalające spokojnie iść przez życie.
Zgadzacie się z tym zdaniem?
Ta książka jest nie tylko dla dzieci. My dorośli dużo z niej wyciągniemy, to pomoże nam w rozmowach z dziećmi.
W książce znajduje się trzydzieści pięć opowiadać, które pomogą zbudować dziecku własny pogląd na daną sytuację. Oprócz wartościowej treści mamy wątek filozoficzny, który dla młodego człowieka może być pewnego rodzaju drogowskazem.
Każde opowiadania zakończone jest rozdziałem "Przemyśl to".
Podsumowanie oraz złota myśl wyciągnięta z opowiadania. Może warto je spisywać i zostawiać w widocznym miejscu.
Na końcu książki jest rozdział dla rodziców. Dwanaście kluczy jak budować poczucie wartości u dziecka.
Polecam ogromnie nie tylko dzieciom, ale także rodzicom. Dla których może to być drogowskazem jak wspierać dziecko, przekazywać wiedzę, budować wartość, pewność siebie u dziecka.
Twarda oprawa, kolorowe ilustracje, grube kartki
Wydawnictwo: Czarna Owca
Data wydania: 2020-12-09
Tytuł oryginału: Cuentos para quererte mejor
Lukasz Turków
Autorzy bestsellerowych Opowieści dla dzieci, które chcą uwierzyć w siebie powracają z nową książką. Oto 35 opowiadań pokazujących wartości i dostarczających...
Jeden spodeczek mleka może wszystko zmienić... W ostatni dzień roku za drzwiami Samuela, nauczyciela literatury, rozlega się ciche, lecz natarczywe drapanie...