Miłość to bardzo skomplikowane uczucie, pary potrafią być ze sobą latami, a gdy decydują się na ślub, coś zaczyna się między nimi psuć, czują tę presję, że zostaną związani na zawsze i wtedy zaczynają odkrywać w swoim partnerze coraz więcej wad.
Megan i Tom to wspaniała para, świetnie do siebie pasują i nie mogą doczekać się dnia ślubu, niestety w dzień próby przyjęcia weselnego każde z nich odkrywa sekret, który ich poróżnia. Po kłótni budzą się rano i każde z nich odkrywa, że przeżywa ten dzień kolejny raz, na początku wydaje im się, że to zły sen, ale kiedy kolejnego dnia znowu budzą się w tym samym miejscu, są mocno zaniepokojeni.
Historia zaskoczyła mnie tym, że jest taka lekka i bardzo szybko się ją czytało, jest bardzo zabawna, chociaż są też momenty głębszych przemyśleń. Bohaterowie starają się każdy dzień przeżyć inaczej, żeby spróbować wyrwać się z tej pętli czasu niestety bezowocnie, ponieważ za każdym razem zaczynają wszystko od nowa, najbardziej spodobał mi się dzień czwarty, kiedy to Tom wrzucił na luz, historia z pola golfowego jest bardzo śmieszna. Para, raz jest na siebie zła, a raz dochodzą do wniosku, że nie mogą bez siebie żyć, próbują też podrywać innych, a nawet planują ucieczkę, a czy ostatecznie wezmą ślub, czy nie musicie przekonać się sami.
Całość skłania też do pewnej refleksji, pokazuje jak odkładane przez lata problemy, potrafią się nawarstwić, a przede wszystkim, jaki rodzina ma wpływ na związek dwojga ludzi. Tak naprawdę, gdyby bohaterowie nie dostali kolejnej szansy, skrywane sekrety by ich poróżniły na tyle, że rozstaliby się od razu, dodatkowe dni sprawiły, że zaczęli patrzeć na to pod innym kątem, analizować, otworzyli się też na siebie wzajemnie i wreszcie powiedzieli wszystko, co im nie pasuje.
Opowieść bardzo mnie wciągnęła i spędziłam przy niej miło czas, było dużo śmiechu i trochę melancholii, bardzo fajna historia na jedno popołudnie.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-02-16