„Ostatnia asysta” K. Hellishdeer to historia miłości, ale zupełnie innej niż wszystkie.
„Zjednoczyła nas pasja, która potem stworzyła dystans między nami, aby ostatecznie ponownie scalić nasze dusze”.
Ryczę do tej pory. Autorka zabiła mnie. Moje serce jest roztrzaskane na milion kawałków. Nie spodziewałam się takiego zakończenia.
Fabian i Łucja przyjaciele ze wspólną pasją.
Fabian „Narcyz” to uroczy i przystojny koszykarz z niebiańskim uśmiechem.
Łucja „Kluska” to dziewczyna, która nie poddaje się pomimo wypadkowi i utracie swojego miejsca w drużynie koszykówki.
Można powiedzieć, że dwa różne charaktery, ale nie do końca. To historia, w której chłopak już od dawna podkochuje się w najlepszej przyjaciółce.
“- Też się boję. Boję się, że cię stracę, że to za szybko, że coś nas poróżni. Ale wiem, że nie odpuszczę sobie ciebie nigdy, bo naprawdę cię kocham całym swoim sercem.
Gdy mówił te słowa, poczułam ucisk w klatce. Czy to możliwe, abyśmy byli dla siebie stworzeni? Wtuliłam się w niego, wdychając słodki zapach jego perfum.”.
Nawet nie wiem, jak dobrać słowa, aby nie zdradzić za wiele z tej książki. Bo przeczytałam w jeden wieczór i pokochałam bohaterów całym sercem.
Czy przyjaźń może przerodzić się w miłość?
Cudownie opisana relacja, która powoli się rozwija. Uśmiech, dotyk i pocałunek.
Ale czy da się budować związek z tajemnicami?
“Bałem się, kurewsko się bałem, ale nie potrafiłem jej tego powiedzieć. Nie potrafiłem jej wyznać, aby celebrować każdy dzień ze mną, bo być może za godzinę, dzień, miesiąc mnie nie będzie. Bałem się, że złamie jej serce, które w sobie rozkochałem, ale też.
Wiedziałem, że prędzej czy później będzie cierpieć, i to właśnie przeze mnie.”.
Autorka nie daje nam wytchnienia w całej historii emocjonalny rollercoaster gwarantowany. Książka, która daje do myślenia. I myślę, że wiele osób po przeczytaniu przemyśli swoje życie. Ja od wczoraj dużo myślałam i nawet zapisałam parę spraw, które muszę zrobić.
Serdecznie polecam wam tę historię, po której wasze serce przestanie bić, ale wasze oczy otworzą się na wiele spraw.
Data wydania: 2023-11-06
zaczytanamama86
Karolina. Tegoroczna maturzystka. Dorabia jako kelnerka w jednym z poznańskich lokali. Odważna i zadziorna. Michał. Jeden z najpopularniejszych i najprzystojniejszych...