Dzień dobry, jak mija wam początek tygodnia? U mnie już po największym stresie, pogoda dopisała, więc ślub, wesele oraz poprawiny odbył się przy pięknej pogodzie, goście wytańczeni i najedzeni 💃🕺. Teraz mogę zacząć pełnoprawny urlop 😌😎. Jakie macie plany na ten upalny czas?
⬇⬇⬇
Młodziutka Grace Bennett po starcie matki wraz z przyjaciółką przyjeżdzają do Londynu, aby zamieszkać u dawnej przyjaciółki mamy. Stolica miała być dla niej początkiem nowego życia, ale wybuch wojny pokrzyżowała plany. Z braku wolnych etatów dziewczyna zatrudnia się w księgarni, chociaż nie znosi czytać. Dopiero z biegiem czasu rodzi się miłość do książek dzięki przystojnemu Georgowi i trudnej wojennej realności.
OSTATNIA KSIĘGARNIA W LONDYNIE to powieść dla tych co lubię lekkie historie z akcją obsadzoną w czasie trwania II wojny światowej.
Jak wiecie, bardzo chętnie sięgam po tego typu książki, więc tego tytułu byłam ogromnie ciekawa. Czy mnie zaskoczyła? Nie, ale czytało mi się ją przyjemnie i szybko, a motyw rodzącej się miłości do literatury i ostatniej księgarni z wojną w tle mocno mnie zaciekawił.
Zdecydowanie zabrakło mi tutaj emocji oraz dramatu wojny, bo powieść opiera się na prawdziwych wydarzeniach. Nie mniej spędzany przy niej czas uważam za udany.
Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2022-06-01