Okładka książki - Oszustka

Oszustka

"Bogactwo to opatrunek, a nie szczepienie - na nic się nie zda, jeśli choroba jest poważna."

Nina wraz z partnerem Lachlem okradają bogaczy, nie są chciwi, zabierają tylko to co będzie można dalej sprzedaż ale uważają aby rzecz, która ukradną nie rzucała się w oczy.
Niny matka ponownie zaczyna walczyć z rakiem, koszty leczenia będą kolosalne dlatego Nina chce powrócić w miejsce gdzie została wygnana, do miejsca gdzie w sejfie czeka milion dolarów. Tahoe miejscowość, która po kolejnej ucieczce wraz z matką osiedlają się i mają nadzieje że to będzie ich przystań. Nina zaczyna nową szkołę w której poznaje Bennego i czuje się wreszcie przez kogoś kochana. Ich relacja jest nieakceptowana przez rodziców Bennego, którzy są bogaczami. Przez jedno wydarzenie Nina traci nową szkołę, przyjaciela i możliwość dobrej przyszłości, w raz z matki zostają zmuszone do wyjazdu i wtedy właśnie Nina zaczyna nienawidzić rodziny Liebling. Po latach, kiedy zmuszona jest do zdobycia dużej gotówki na leczenie matki, postanawia wrócić do Tahoe i się zemścić. Czy w sejfie po tylu latach nadal będą pieniądze? Kiedy pozna dodatkowe szczegóły z życia rodziny Lebling jej nienawiść się zmieni? Co kryją mury Stonhaven, jakie trupy zostały schowane w szafie?

Oszustka to książka, która pochłania czytelnika. Dwie kobiety, dwa różne statusy społeczne i jedna emocja, która ich łączy nienawiść.
Oszustka to nie tylko historia Niny, autorka w tej książce oddaje głos Vanessie Liebling siostrze Bennego. Poznajemy "brudny" świat Niny, która ciągle przez matkę była zmuszona do przeprowadzek, i jak matka została Oszustką. Jej powrót do przeszłości wywołuje wiele emocji oraz coraz bardziej upewnia ją że jeden raz może zabrać więcej niż jej zasady oszustki, które sobie narzuciła pozwalają.
Vanessa jej świat jest pełny kasy, sławy i błysków fleszy. Dziewczyna, która miała dużo, miała tak samo jak Nina swoje demony ukryte w czterech ścianach ponurego wielkiego domu Stonhaven. Jej matka miała depresję, przez która potrafiła się zamykać w swoim pokoju na wiele dni, jej brat tak jak i matka zmagał się z emocjami i myślami, to ona była tym dobrym dzieckiem od którego się oczekiwało. Jednak jej życie prze ciągłe poszukiwanie swojego ja i swojej pasji na która straciła wiele lat i pieniędzy spowodowało że zamieszkała w domu którego nienawidziła. Za wszystkie złe rzeczy z życia brata obwinia Ninę.
Dwie kobiety, dwa różne świat i wielka nienawiść. Co stanie się kiedy się spotkają ?

Oszustka warto się z mierzyć z historią w której jest ciekawa historia, barwne, mocne postacie i wiele emocji. Polecam

Informacje dodatkowe o Oszustka:

Wydawnictwo: Agora
Data wydania: 2021-07-14
Tytuł oryginału: Pretty Things

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna bóg

Zobacz opinie o książce Oszustka

Kup książkę Oszustka

Gdy przychodzimy na świat, czyż nie mamy w sobie potencjału, możliwości, by stać się dobrymi ludźmi lub złymi albo kimś pomiędzy? Ale okoliczności, w jakich żyjemy, karmią się słabościami wdrukowanymi w nasze geny.

Ciągła konieczność zachowywania czujności oraz niepokojąca świadomość własnej winy sprawiają, że funkcjonuję w wiecznym stanie przejściowym: nigdy nie śpię, ale nigdy też nie jestem do końca wybudzona. Trwam w zawieszeniu.

Więcej cytatów z tej książki

Nie mam nastroju na miłość
Janelle Brown0
Okładka ksiązki - Nie mam nastroju na miłość

Trzy kobiety z rodziny Millerów, trzy różne historie. Matka i jej dwie córki odnajdują się w środku upalnego lata, gdy każda z nich przeżywa osobistą klęskę...

Będę tobą
Janelle Brown0
Okładka ksiązki - Będę tobą

Błyskotliwa mieszanka powieści obyczajowej, psychologicznej i rozpalonego kalifornijskim słońcem thrillera. Sam jest trzeźwa od roku, to znaczy odkąd...