Okładka książki - Otuleni syberyjskim wiatrem. Skradziona miłość

Otuleni syberyjskim wiatrem. Skradziona miłość

Tom 3 cyklu Otuleni syberyjskim wiatrem

Saga „Otuleni Syberyjskim Wiatrem” to literacka podróż, która zostaje z czytelnikiem na długo zostawiając trwały ślad w sercu.
Od pierwszych stron „Zdeptanych nadziei” aż po wzruszające zakończenie w „Skradzionej miłości”, Wioletta Piasecka z niezwykłą wrażliwością i siłą prowadzi nas przez szczęśliwe i dramatyczne losy sióstr Rzążewskich – Zofii i Józefy. Ukazując również brutalną rzeczywistość XIX-wiecznej Polski pod zaborami.

"Coś się bez­pow­rot­nie skoń­czy­ło. Nie ma już
nic, nic mnie nie czeka ani ja ni­cze­go nie wy­pa­tru­ję – wes­tchnę­ła z bólem".

Saga to opowieść o kobietach,silnych mimo cierpienia, wiernych mimo zdrady, kochających mimo wszystko. Autorka nie tylko odmalowuje realia epoki z historyczną precyzją, ale przede wszystkim porusza w czytelniku emocje tak głęboko i autentycznie. Miłość, rozczarowanie, walka o wolność, samotność, tęsknota i nadzieja te wszystkie uczucia przewijają się przez karty książek, sprawiając, że nie sposób oderwać się od lektury.

"Księ­ga do­tych­cza­so­we­go życia za­trza­snę­ła się za nimi, za­bie­ra­jąc całą urodę, smak i pięk­no, a w za­mian ofe­ru­jąc smu­tek, ból i nie­wy­obra­żal­ną tę­sk­no­tę".

Trzeci tom „Skradziona miłość” stanowi godne i poruszające zakończenie historii.
To opowieść o przetrwaniu, o sile ducha, o miłości, która mimo wszystko trwa. Ciężko było nie uronić łzy i przejść obojętnie wobec tego, co spotyka bohaterów. To książka, która boli, ale też daje nadzieję.

Autorka z ogromną wrażliwością prowadzi nas przez dalsze, dramatyczne losy sióstr Rzążewskich. Józefa, skazana na dożywotnią zsyłkę,staje twarzą w twarz z okrucieństwem carskiego systemu. Jej męczeńska droga do celu zsyłki porusza do głębi. Z kolei Zofia, zmuszona do ucieczki przed przemocą w końcu ma szansę na ukojenie i szczęście.

"Bywa, że nie do­strze­ga­my tego, co bli­sko. Do­pie­ro z cza­sem czu­je­my, że coś bez­pow­rot­nie stra­ci­li­śmy".

Saga „Otuleni Syberyjskim Wiatrem” jest pełna emocji od bólu,tęsknoty, bezsilności aż po nadzieję, która nie pozwala na poddanie się ciężkim losom.
Dzięki Autorce pamięć o silnych kobietach nie zostanie zapomniana .To hołd złożony kobietom, które często były spychane na margines, a były waleczne nie tylko o siebie, o bliskich, ale też o wolność. Jestem ogromnie wdzięczna za tę literacką podróż pełną emocji, prawdy i siły. Pomimo ludzkich dramatów czuć światło które tli się do końca.

"Hi­sto­ria uchro­ni ci­chych bo­ha­te­rów od za­po­mnie­nia".

Informacje dodatkowe o Otuleni syberyjskim wiatrem. Skradziona miłość:

Kup książkę Otuleni syberyjskim wiatrem. Skradziona miłość

Szalone noce w Paryżu
Wioletta Piasecka0
Okładka ksiązki - Szalone noce w Paryżu

Paryż - miasto miłości i szaleństw. Miasto mody, wspaniałej kuchni i wielu możliwości! Inka Brzeska wychowuje samotnie sześcioletniego syna. Ojciec...

Zasłużyć na fiołki
Wioletta Piasecka0
Okładka ksiązki - Zasłużyć na fiołki

Pisarka- wróżka w swe opowieści wkłada serce i duszę. Baśnie zachwycają lekkością pisania, prostotą, zręcznością stylu. Za pośrednictwem swych bohaterów...