Okładka książki - Otwórz się na miłość

Otwórz się na miłość

To już ten czas, kiedy bezkarnie mogę zaczytywać się w świątecznych opowieściach. Na dobry początek chciałam polecić wam świetną obyczajówkę, która rozpali wasze serca. W okresie świątecznym zawsze mam ochotę na takie słodkie i lekkie historie, jakie serwuje autorka Natalia Sońska.

"Otwórz się na miłość" opowiada o Ani. Trzydziestoletnia kobieta, która większość swojego życia spędziła w zaciszu domowym, unikając ludzi. Dobrze, że sąsiadka Ula jest jej najlepszą przyjaciółką, z którą może spędzać czas. Ania zamknięta w swej wieży, żyje sobie spokojnie, aż pewnego razu musi się wybrać na zakupy w poszukiwaniu prezentu dla Uli z okazji urodzin. Nie spodziewa się, że od tego momentu jej życie całkowicie się zmieni, a Ania będzie musiała wyjść ze swojej strefy komfortu i skonfrontować się z życiem.

Książkę Natalii Sońskiej czytało się naprawdę przyjemnie. Wczułam się w historię Anii, która była nieśmiałą kobietą, ale potrzebowała tylko małego kopniaka, by odważyć się żyć i czerpać z życia pełnymi garściami. Pomógł jej również pewien mężczyzna, który niespodziewanie pojawił się w jej życiu i sprawił że Ania w końcu zaczęła być szczęśliwa. Główna bohaterka przypominała mi Roszpunke, która zamknięta w swej wieży, nie wiedziała ile traci.
Styl pisania autorki jest prosty i przyjemny w odbiorze. Akcja książki dzieje się w Krakowie, dlatego też bardzo urzekły mnie opisy tych wszystkich miejscówek.

"Otwórz się na miłość" Natali Sońskiej to bardzo dobra obyczajówka. Myślę, że spodoba się każdej kobiecie, która lubuje się w takich historiach. Jest lekka, zabawna, urocza i pokazuje uroki Krakowa. Polecam szczególnie sięgnąć po tę pozycję w okresie zimowym, wtedy idealnie można wczuć się w klimat książki.

Informacje dodatkowe o Otwórz się na miłość :

Wydawnictwo: Czwarta Strona
Data wydania: 2020 (data przybliżona)
Dodał/a opinię: Małgosia Szydlak

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Otwórz się na miłość

Kup książkę Otwórz się na miłość

Pierwsza gwiazdka
Natalia Sońska0
Okładka ksiązki - Pierwsza gwiazdka

Święta w domu babci Stefci zawsze były pełne magii. Ale czy bez niej wciąż mogą takie być?   Zosia nie spodziewała się, że to właśnie ona odziedziczy...

Garść pierników, szczypta miłości
Natalia Sońska0
Okładka ksiązki - Garść pierników, szczypta miłości

Rozgrzej się herbatą z miodem… czujesz, jak pachną pomarańcze i goździki? Hanna to nowoczesna kobieta, która poświęca wszystko budowaniu kariery...