, Pączuś " to zabawna komedia romantyczna, w której humor gra pierwsze skrzypce!
Kamila to kobieta wulkan, która swoim zachowaniem i podejściem do życia zachwyca. Słabości ma wiele, lecz miłość tylko jedną - pączki!
Marcin przystojny i bardzo bogaty mężczyzna, który wracam do Polski, by ratować własną firmę, lecz w żaden sposób nie spodziewa się, że już pierwszego dnia spotka na swojej drodze kobietę wulkan. Czy Kamila użyje swych wdzięków, by podbić serce szefa? A może będzie to ostra walka o przetrwanie w firmie? Tego Wam nie zdradzę, ale koniecznie przeczytajcie książkę, by znaleźć odpowiedzi na te pytania!
Komedia to według mnie gatunek literacki, któremu bardzo ciężko jest sprostać, a to dlatego, że każdy z nas ma całkiem inne poczucie humoru, natomiast w książce "Pączuś" autorka wzbiła się na wyżyny! Stworzyła historię, która nie tylko bawi, ona pokazuje, że akceptacja siebie jest kluczem do szczęścia!
Kamila to postać, która rozświetla całą powieść, czy to jest jej upadek, czy sukces zawsze potrafi wyjść z uniesioną głową! Dieta Kamili najbardziej przypadła mi do gustu i jestem pewna, że w okresie zimowym, będzie ona przeze mnie stosowana😂. Relacja między Kamilą a Marcinem była w fajny sposób przez autorkę dozowana czytelnikowi, nic nie działał się za szybko, wszystko było przemyślane. Postaci drugoplanowe odegrały tutaj bardzo ważną rolę i były idealnym dopełnieniem całej powieści.
"Pączuś" to historia, która w te zimowe dni rozbawi i sprawi, że czytelnik się zatrzyma w pewnym momencie, by zweryfikować swoje życie i sprawdzić, czy czerpie z niego przyjemność dokładnie jak Kamila. Książka zachwyciła mnie i właśnie zdałam sobie sprawę z tego, że zdecydowanie za mało czytam komedii! W tym momencie mam wielką prośbę do autorki, by się nie zatrzymała na tej jednej, ponieważ widać, że w tym gatunku czuję się jak ryba w wodzie.
Dystans do samego siebie to jest właśnie to, czego brakuje większości ludzi, lecz nie Kamili, ta postać może otworzyć oczy wielu osobom i to w tej książce jest piękne ! Polecam i gratuluję autorce debiutu, jako wydawca!
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2022-11-30
Marta Wiczuk
Nowa książka autorki Króla Midasa! Miał ją tylko dostarczyć. Była tylko zleceniem. Życie Lexi Johnson od sześciu lat przypominało prawdziwy koszmar....
Ona, on… i Tayson? Takiego miłosnego trójkąta nikt się nie spodziewa! Vivien chciała tylko wyrwać parę chwastów w ogrodzie i miło spędzić sobotni...