"Paranoja" Katarzyny Bereniki Miszczuk to drugi tom z cyklu "W lekarskim fartuchu".
Książka należy do gatunku kryminału, sensacji, thrillera.
Powieść jest kontynuacją "Obsesji" i jest po prostu tak samo jak poprzednia część napisana rewelacyjnie. Wciąga od pierwszych stron.
O czym jest "Paranoja"?
Lato w Warszawie obfituje w serię dziwnych samobójstw. Lekarz medycyny sądowej Marek Zadrożny zaczyba przyglądać się kolejnym przypadkom. Wbrew opinii policji samobójstwa wydają mu się podejrzane. Nikt jednak nie wierzy w jego teorie. Czy czerwone nitki znalezione na ciele ofiar są przypadkowe a Marek ma paranoję ? Tymczasem Joanna Skoczek wraca do stolicy po urlopie. Wciąż usiłuje pozbierać się po tym jak ledwie uniknęła śmierci z rąk tajemniczego wielbiciela.
Muszę przyznać, że nie tego się spodziewałam po tych książkach i jestem mile zaskoczona.
Autorkę znam już z poprzednicj jej książek dlatego tym bardziej mogę polecić tę powieść oraz inne dzieła tej autorki.
Wydawnictwo: W.A.B.
Data wydania: 2018-10-17
Język oryginału: Polski
Roksana
Ponure korytarze szpitalnego oddziału psychiatrii i niepokojące listy od tajemniczego wielbiciela. Wygląda na to, że doktor Joanna Skoczek znalazła się...
Pierwsza książka dla dzieci napisana przez autorkę słowiańskich bestsellerów! "Kwiat paproci" dla młodszych czytelników. Bohaterowie słowiańscy powracają...