Okładka książki - Pedagogika kultury popularnej  teorie, metody i obszary badań

Pedagogika kultury popularnej teorie, metody i obszary badań

Kształt kultury popularnej wynika tego, po co sięgamy, co klikamy i wybieramy, za co jesteśmy w stanie zapłacić. Najprościej mówiąc, są to przejawy życia kulturalnego, po które chętnie sięgamy na co dzień, które towarzyszą nam i z których korzystamy. Nie należy jednak stawiać ostrej granicy między "kulturą populrną" a "kulturą wysoką".

Książka zbierająca w sobie teorie, próbująca systematyzować podejścia i zachęcić do badań nad zagadnieniem kultury popularnej, wypełnia duży brak na rynku literatury naukowej. Publikację można śmiało polecić nauczycielom, którzy chcą uatrakcyjnić prowadzone przez siebie zajęcia, uczniom i studentom, którzy czują, że potrzebują mocnych argumentów w dyskusji na temat wykorzystania zainteresowań i hobby w pracach wykonanych na ocenę albo szukają tekstu, który jest poparty wiedzą, doświadczeniem i nadaje się na kompetentne źródło oraz osobom, które ciekawią naukowe możliwości zgłębiania, badania i wykorzystania popkultury.

Informacje dodatkowe o Pedagogika kultury popularnej teorie, metody i obszary badań:

Wydawnictwo: Oficyna Wydawnicza Impuls
Data wydania: 2017-01-14
Kategoria: Popularnonaukowe
Dodał/a opinię: ImpulsOficyna

Zobacz opinie o książce Pedagogika kultury popularnej teorie, metody i obszary badań

Kup książkę Pedagogika kultury popularnej teorie, metody i obszary badań

Edukacja w świecie kultury popularnej
Witold Jakubowski0
Okładka ksiązki - Edukacja w świecie kultury popularnej

Kultura popularna jest fragmentem kulturowej rzeczywistości i zasługują na krytyczną refleksję z pedagogicznej perspektywy pozbawionej uprzedzeń. Narzuca...

Edukacja w świecie kultury popularnej
Witold Jakubowski 0