Okładka książki -  Perfectly Imperfect

Perfectly Imperfect

Czytacie książki z gatunku news adult? Ja lubię czasem cofnąć się w swej czytelniczej podróży do czasów kiedy było się nastolatkiem, albo raczej młodym dorosłym. Pierwsze miłości, pierwsze poważne decyzję, pierwsze złamane serca i często nowa szkoła.

Emma zaczyna pierwszy rok studiów, niedawno przeszła naprawdę paskudne rozstanie, po którym postanowiła że nigdy więcej nie zwiąże się z hokeistą. W drodze na jeden z pierwszych wykładów, wpada na niesamowicie przystojnego chłopaka. Choć w pierwszej chwili marzy o tym by Jason zwrócił na nią uwagę, chwilę po zajęciach odkrywa że chłopak należy do drużyny hokejowej, co niestety go skreśla. Tyle że Jason Monroe jest uparty, a Emma naprawdę go zainteresowała.

Świetnie bawiłam się przy tej książce, było w niej sporo dynamicznej akcji przepełnionej tajemnicami, które po pewnym czasie niosły za sobą straszne konsekwencje. Ból straty, strach, miłość, tęsknota i żal… a to wszystko okraszone szaleństwem, którego nikt by nie przewidział… kto by pomyślał że książka z gatunku new adult przysporzy mi tyle genialnych emocji. Liczyłam po prostu na lekką młodzieżówkę, a dostałam coś o wiele lepszego.

Informacje dodatkowe o Perfectly Imperfect:

Wydawnictwo: Novae Res