Perfectly Imperfect
Jest to historia Emmy, która po zdradzie przez byłego chłopaka ma dość związków, a tym bardziej hokeistów. Gdy wkońcu wyjeżdża na studia jest szczęśliwa, że zmieni otoczenia, niestety już pierwszy dziń nie zaczyna się dobrze, nie dość że dziewczyna dzień wcześniej za długo balowała, nie wyspała się i prawie spuźniona biegnie na zajęcia to na domiar złego w drodze wpada na pewnego przystojniaka, który okazuje się być hokeistą. Spotkanie te nie wróży dobrze, szczególnie jak mężczyzna zaczyna interesować się Emmą.
Hyy... dawno nie czytałam książki która wywarła na mnie tak skrajne uczucia... czytało mi się ją bardzo dobrze i polubiłam bohaterów. Wspierałam ich, bo energia całej grupy była niesamowita i wspaniale było o niej czytać. Czułam jak bym z nimi była, jak bym była częścią grupy. I mimo, że na początku miałam taką myśl, że to będzie lekki i świetny romansik, to jednak problemy jakie mieli bohaterowie szybko mnie od tego odwiódł i wiedziałam, że obecność takich tematów doda książce mocy. I tak było, ale... właśnie ale... gdyby to się skończyło w sposób, który rozwiązuje problemy bohaterów po przez ich wsparcie, jak dla mnie było by super. Zamiast tego mam wrażenie, że na koniec akcja sie jeszcze bardziej zaplątała. Przypuszczam że jest to zabieg po to żeby nakręcić akcje kolejnego tomu, ale do tej części mi to kompletnie nie pasuje. Czułam się jak bym z romansu nagle dostała sensacje i to w ostatnich kilku rozdziałach. Dlatego tak jak dobrze mi się czytało tę książkę, tak zakończenie mnie rozczarowało. Mimo, że to był fajny zwrot akcji, to mi totalnie nie pasował do tej książki. Na sam koniec powiem że mi przykro, bo naprawde chciałam wysoko ocenić tę książkę po jej począku, a nawet środku, ale końcówka mnie strasznie zirytowała i niestety nie mogę jej inaczej ocenić.
Wydawnictwo: Novae Res
Data wydania: 2025-06-24