Okładka książki - Perła

Perła

"Perła" autorstwa Caro de Robertis to powieść należąca  do serii Piąta strona świata albatros
W tej serii ukazują się powieści, pokazujące świat przez pryzmat ludzkich losów, nierozerwalnie związanych z korzeniami bohaterów i ich miejscem na mapie.
To powieści, które traktują o sprawach ważnych i jednocześnie podróże do krajów, w których rozgrywają się ludzkie tragedie.

"Perła" to historia rozgrywająca się w Argentyniew dramatycznych czasach dyktatury generałów.
Perla jest jedynaczką dorastająca w bezpiecznym dla niej miejscu. Jednak nadchodzi moment, kiedy opuszcza bezpieczne gniazdo i musi zmierzyć się z trudną prawdą o swoim ojcu, który był oficerem marynarki wojennej w czasach
Junty wojskowej w Argentynie.
Ma podejrzenia, że jej ojciec stał po niewłaściwej stronie, a jednak kocha go bezwarunkowo.
Wizyta nieproszonego gościa zmienia wszystko i wyzwala w niej potrzebę dotarcia do prawdy.

"Perła" to poruszająca historia o  naszej tożsamości, o tym kim naprawdę jesteśmy i jak wiele możemy ukrywać przed najbliższymi.
W sposób delikatny, ale wymowny zostajemy wciągnięci do świata jakże odmiennego od naszego. Jesteśmy postawieni przed faktem, który ciężko odnieść do naszej sytuacji i tego jak możemy się do niej odnieść.
Jest to powieść, która na długo zostaje w głowie i ciężko o niej zapomnieć.

Informacje dodatkowe o Perła:

Wydawnictwo: Albatros
Data wydania: 2018-07-18
ISBN: 978-83-8125-336-9
Tytuł oryginału: Perla
Język oryginału: angielski
Tłumaczenie: Izabela Matuszewska
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Zobacz opinie o książce Perła

Kup książkę Perła

Bogowie tanga
Carolina De Robertis0
Okładka ksiązki - Bogowie tanga

Argentyna, rok 1913. Schodząc ze statku w Buenos Aires, Leda, siedemnastoletnia Włoszka, nie ma pojęcia, że jej poślubiony per procura mąż, dla którego...

Niewidoczna góra
Carolina De Robertis 0
Okładka ksiązki - Niewidoczna góra

Pierwszy stycznia 1900 roku. Mieszkańcy małego miasteczka są świadkami cudu - nieoczekiwanego powrotu zaginionej w wieku niemowlęcym Parajity. Znaleziona...