„Najgorszy tydzień życia. Piątek” to nasze pierwsze spotkanie z Antkiem, w jego najtrudniejszym i najbardziej kompromitującym tygodniu życia. Jednak zupełnie nie przeszkadza to w czytaniu, gdyż na początku mamy wspomnienie całego nieszczęśliwego tygodnia, z którego możemy się dowiedzieć, co już spotkało Antka!
Tym razem Antek budzi się w wielkiej dziurze w ziemi, do której nie wie, jak się dostał, a co gorsza nie wie również jak się z niej wydostać! Jednak coś z tym zrobić trzeba, dlatego Antek będzie działał i w jego działaniach zdecydowanie nie zabraknie dobrego humoru i zabawnych perypetii.
Całość została przedstawiona w formie komiksu, co jest niezwykle zachęcające dla najmłodszych czytelników, którzy chętnie wybierają taką formę czytania! Zresztą sama również w ostatnim czasie się do niej przekonałam i chętnie sięgam po komiksy.
Każdy z nas ma gorsze dni, ale gdy trafi się od razu najgorszy tydzień, w którym każdego dnia spotykają nas największe nieszczęścia, to nieszczęścia uderzają nas ze zdwojoną siłą! Jeśli jednak macie taki kiepski dzień, to warto sięgnąć po „Najgorszy tydzień” i przekonać się, co dopiero spotkało Antka!
Fantastyczna, zabawna przygoda, która dodatkowo może zainteresować świetnymi ilustracjami! Ja bawiłam się fantastycznie z tym tytułem i z pewnością zamierzamy nadrobić pozostałe tytuły z tej serii! Bardzo polecam!
Wydawnictwo: Nasza Księgarnia
Data wydania: 2025-02-12
Tytuł oryginału: Friday. Worst Week Ever
Małgorzata Styczeń
Czy kiedykolwiek mieliście ZŁY TYDZIEŃ? Antek Fert właśnie TAKI ma! Jego mama poślubiła wampira. Jego tata jeździ gigantycznym sedesem na kółkach. Jego...
Czy kiedykolwiek mieliście zły tydzień? Antek Fert właśnie taki ma! I to najgorszy w życiu! Przetrwał już popaprany PONIEDZIAŁEK, wredny WTOREK, świrniętą...