Okładka książki - Pięć ślubów i jeden romans

Pięć ślubów i jeden romans

Premiera września, urocze połączenie komedii i romansu to „Pięć ślubów i jeden romans” Sary Goodman Confino.
  Lily Weiss, 32-letnia singielka pracuje w nudnej fundacji, choć marzy o byciu pisarką. Pod presją otoczenia zgadza się być druhną na pięciu ślubach, co staje się dla niej ogromnym obciążeniem. Organizacja ślubów wymyka się Lili spod kontroli, przez co zaczyna działać pasywno -agresywnie i zatraca siebie. Aby poradzić sobie z tą sytuacją, zakłada anonimowego bloga, na którym z humorem opisuje ślubne absurdy. Blog szybko zyskuje popularność, ale anonimowość w internecie okazuje się złudna.
  Snuta opowieść przez bohaterkę, pełna jest subtelnych obserwacji i przełomowych wydarzeń, przeplatanych prawdą ludzkiej natury oraz wstawkami obyczajowymi. Ukazuje proste, lecz bardzo życiowe przesłanie, że życie, choć pełne wyzwań oraz zwątpienia, skrywa w sobie wartość szczerości i niezłomności. Napięcie narasta powoli i bezbłędnie, jakby całość była misternie utkanym wzorem losu. W lekturze emanującej wigorem i sarkazmem pojawia się cały wachlarz osobowości, wciągających dialogów z dodatkiem ostrych, chwilami szczerych do bólu, wpisów na blogu głównej bohaterki. Obserwując perypetie Lily i jej zmagania z samą sobą, dostrzegamy, że siła nie rodzi się z braku trudności, lecz w odwadze, by im stawić czoła. Wzięta pod lupę przyjaźń pokazuje, że nawet ta najtrwalsza, najbardziej wartościowa, oparta na wzajemnym wsparciu, nie jest prostą relacją, potrafi być wymagająca, pełna wyzwań i chwil zwątpienia, ale to właśnie w tych momentach odsłania swoją prawdziwą moc.
  Polecam powieść zanurzoną w emocjach, w której miłość wkracza na scenę w pełnej gali, choć potyka się czasem o własną sukienkę.

Informacje dodatkowe o Pięć ślubów i jeden romans:

Wydawnictwo: Muza
Data wydania: 2025-09-17
Tytuł oryginału: For the Love of Friends
Dodał/a opinię: Urszula_Chlasta

Tagi: romans Romans współczesny

Zobacz opinie o książce Pięć ślubów i jeden romans

Kup książkę Pięć ślubów i jeden romans