RECENZJA
„Nie chciałem jej zarażać swoim mrokiem, ale któż mógł mnie winić za to, że pragnąłem jej światła.”
Zakochać się w seksownym głosie tajemniczego pracodawcy,zauroczyć się głosem opiekunki swojego syna?
Czy możliwa jest miłość od pierwszej rozmowy przed interkom???
Charoltte zatrudniając się w imponująm zamku biliardera Bretta Kinga,jako opiekunka pięcioletniego Zackarego, nie spodziewała się,że jest to możliwe i że jej życie zmieni się od teraz diametralnie, a niełatwe zadanie dotarcia do skrytego pięciolatka,próba dogadania się z jego, trudną we współpracy, rozwiązłą,choć prześliczną matką chłopca, a przede wszystkim chęć naprawienia relacji ojca z synem, stanie się jej misją.
Brett King wskutek makabrycznego wypadku samochodowego,z którego ledwie uszedł z życiem,traci przystojną twarz i pewność siebie,stroniąc od ludzi i codziennie chowając się za maską.
Zdradzająca żona, synek przerażony jego widokiem, samotność,bezsilność i nagle promyk światła w tej uroczej blondynce o niebieskich oczach,której zależy na jego synku i naprawienia jego egzystencji.
Ale czy można pożądać żonatego mężczyzny?
Czy można dać się ponieść zakazanemu? Jedno jest pewne, szpetne blizny nie mają żadnego znaczenia, gdy pasja i niezaprzeczalna chemia, aż iskrzy.
To moje drugie spotkanie z twórczością autorki i bardzo podoba mi się jej pióro. W rozdziałach pisanych z perspektywy obojga bohaterów, poznajemy ich odczucia, obawy i przemyślenia, których w tej książce jest bardzo dużo.
Autorka serwuje nam cały wachlarz emocji, dużą dawkę humoru i niemało pikanterii i niegrzecznych momentów.
I jeszcze te waśnie pomiędzy oddalającymi się od siebie małżonkami.
W ich trudnej relacji nie pomaga uzależnienie kobiety i oziębłość mężczyzny, którego powodem są powypadkowe blizny i nie tylko te widoczne na skórze, ale też te najboleśniejsze….na duszy.
Polecam gorąco.
Do przeczytania w jeden wieczór!
Wydawnictwo: Illuminatio
Data wydania: 2021-07-28
Tytuł oryginału: The Man in the Mirror
EroticBooksLover
Tajemniczy, bezlitosny i grzesznie przystojny miliarder, który zmieni jej życie. Czy jest zdolna poświęcić wszystko, aby ratować bliską osobę? Raine...
Kiedy wchodzisz do świata miliarderów, pamiętaj - większe od fortuny są tylko ich żądze Po śmierci ojca Freya i jej matka stały się bankrutkami...