💋„Pocałunek szatana”to wyśmienity romans historyczny rozpoczynający cykl „Mroczni Oblubieńcy”.Melissa po raz kolejny udowadnia,że historyczny romans może być mroczny,obezwładniający i gorący.Jest historią w której zasady i język są dowodem na to,że czuć klimat dawnych lat.
💋Każdy z bohaterów emanuje pewnością siebie i brakiem uległości.Mimo różnicy wieku ich relacja rozpoczyna się nietypowo-ucieczką,a później powrotem,który niesie ze sobą konsekwencje.Kobiety są na gorszej pozycji,bo rządy pełną mężczyźni i oni decydują o losach kobiet.
▫Agnes to dziewczyna nie uznająca prawo decydowania o jej życiu innych osób,a zwłaszcza mężczyzn.Cięty język i pewność siebie jest dominującą cechą.Walczy od samego początku,nawet wtedy gdy wie,że jest na straconej pozycji.
▫Thorn jest traktowany przez społeczeństwo,jako prawdomówny człowiek prawa.Pełnioną funkcję sprawuje z godnością,ciesząc się szacunkiem.Poxnanie Agnes porusza jego serce,choć droga do osiągnięcia celu jest niezmiernie długa i cierpliwa.
💋Powieść porusza wiele ciekawych tematów z życia bohaterów.Nie tylko wyższość ze względu na pozycję,ale również kłamstwo,by chronić bliską osobą i jednocześnie uchronić swoje serce.Pomiędzy bohaterami iskrzy od pierwszego spotkania.Agnes pragnie równości,choć to trudne w czasie którym żyje.Jej determinacja zasługuje na podziw i uznanie,bo potrafi do samego końca postawić na swoim.
💋„Pocałunek szatana” to cudowny historyczny romans,który pochłania się na raz.Bohaterom się kibicuje,roni się łzy w bolesnych momentach oraz trzyma się kciuki za odpowiednie decyzje bohaterów,by odnaleźli wspólną drogę do szczęścia.
💋Po raz kolejny autorka skradła moje serce historią i gwarantuje,że was też zachwyci.Już czekam na kolejny tom z tego cyklu
💋Polecam
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-08-25
Barbara Dębska
Jocelyn zna hrabiego Winstona od dziecka. Nie wie, że ten mroczny mężczyzna był w niej niegdyś zakochany. Kiedy wychodzi za mąż za jego kuzyna, Edwarda...
Lady Helen Williams jest uważana przez towarzystwo za piękną, niedostępną i… wybredną. Mimo że od trzech sezonów króluje na salonach, nie spieszy...