💋„Pocałunek szatana”to wyśmienity romans historyczny rozpoczynający cykl „Mroczni Oblubieńcy”.Melissa po raz kolejny udowadnia,że historyczny romans może być mroczny,obezwładniający i gorący.Jest historią w której zasady i język są dowodem na to,że czuć klimat dawnych lat.
💋Każdy z bohaterów emanuje pewnością siebie i brakiem uległości.Mimo różnicy wieku ich relacja rozpoczyna się nietypowo-ucieczką,a później powrotem,który niesie ze sobą konsekwencje.Kobiety są na gorszej pozycji,bo rządy pełną mężczyźni i oni decydują o losach kobiet.
▫Agnes to dziewczyna nie uznająca prawo decydowania o jej życiu innych osób,a zwłaszcza mężczyzn.Cięty język i pewność siebie jest dominującą cechą.Walczy od samego początku,nawet wtedy gdy wie,że jest na straconej pozycji.
▫Thorn jest traktowany przez społeczeństwo,jako prawdomówny człowiek prawa.Pełnioną funkcję sprawuje z godnością,ciesząc się szacunkiem.Poxnanie Agnes porusza jego serce,choć droga do osiągnięcia celu jest niezmiernie długa i cierpliwa.
💋Powieść porusza wiele ciekawych tematów z życia bohaterów.Nie tylko wyższość ze względu na pozycję,ale również kłamstwo,by chronić bliską osobą i jednocześnie uchronić swoje serce.Pomiędzy bohaterami iskrzy od pierwszego spotkania.Agnes pragnie równości,choć to trudne w czasie którym żyje.Jej determinacja zasługuje na podziw i uznanie,bo potrafi do samego końca postawić na swoim.
💋„Pocałunek szatana” to cudowny historyczny romans,który pochłania się na raz.Bohaterom się kibicuje,roni się łzy w bolesnych momentach oraz trzyma się kciuki za odpowiednie decyzje bohaterów,by odnaleźli wspólną drogę do szczęścia.
💋Po raz kolejny autorka skradła moje serce historią i gwarantuje,że was też zachwyci.Już czekam na kolejny tom z tego cyklu
💋Polecam
Wydawnictwo: b.d
Data wydania: 2025-08-25
Barbara Dębska
Wychowanka przytułku św. Barbary, Charlotte Summer, przejmuje opiekę nad zadłużonym sierocińcem. W związku z krytyczną sytuacją finansową musi szukać wsparcia...
Lady Annabel Brooke, wychowywana przez surową i apodyktyczną matkę, jest ucieleśnieniem cnotliwości i pokory. Ubierana i czesana z przesadną skromnością...