Okładka książki - Pod kanadyjskim niebem (Tom 1). Pod kanadyjskim niebem. Tom 1

Pod kanadyjskim niebem (Tom 1). Pod kanadyjskim niebem. Tom 1

Tom 1 cyklu Pod kanadyjskim niebem

🍁 Instagram ksiazki_moja_chwila
🍁To było moje pierwsze spotkanie z twórczością Małgorzaty Kasprzyk. Już po kilku stronach wiedziałam, że autorka potrafi w subiektywny sposób pisać o ludzkich emocjach, trudnościach i skomplikowanych wyborach serca. Sam pomysł na fabułę bardzo mnie zainteresował – historia o bólu, stracie i próbie odnalezienia sensu w nowej relacji zapowiadała się naprawdę emocjonalnie. Niestety, nie wszystko do końca mnie przekonało.

🍁Wypadek, utrata nadziei na dziecko i stopniowe oddalanie się małżonków Trevora i Stelli – to wszystko zostało opisane w sposób niezwykle realistyczny i subtelny.Trevor to bohater, u którego czułam zagubienie i cierpienie, ale momentami miałam wrażenie, że brakuje mu głębi.

🍁Pojawienie się Barbary – kobiety, która też nosi w sercu stratę – wprowadza do historii delikatność, nadzieję i cień nowego początku. Relacja Barbary i Trevora nie jest bajkowa ani idealna – to powolne, pełne emocji zbliżanie się dwóch osób, które doświadczyły straty. Zamiast namiętności, dominuje tu zrozumienie, empatia i potrzeba bliskości. Barbara wzbudza sympatię – jest ciepła, delikatna i prawdziwa w swoim smutku.

🍁Styl autorki jest lekki i przyjemny, przez co książkę czyta się szybko, jednak momentami brakowało mi intensywności i większego poruszenia. Miałam wrażenie, że historia mogłaby mieć więcej ognia i wyrazistszych emocji. Choć porusza trudne tematy to nie przytłacza.

🍁Podobał mi się kanadyjski klimat – chłodny, spokojny, z nutą melancholii, która dobrze współgra z tematyką powieści. Autorka potrafi tworzyć nastrojowe tło i to właśnie ono jest jednym z mocniejszych punktów książki.

🍁„Pod kanadyjskim niebem” to dobra, refleksyjna historia o stracie i drugiej szansie, ale nie w pełni mnie porwała. Spodoba się osobom, które cenią powolne tempo, emocje pod powierzchnią i spokojne opowieści o życiu. Wydawnictwu Waspos dziękuję za egzemplarz do recenzji 🥰.

⭐ Moja ocena: 3/5 – przyjemna lektura, ale zabrakło mi trochę emocji i głębszego poruszenia.

Informacje dodatkowe o Pod kanadyjskim niebem (Tom 1). Pod kanadyjskim niebem. Tom 1:

Wydawnictwo: WasPos
Data wydania: 2025-08-29
Dodał/a opinię: Ksiazki_moja_chw

Tagi: romans

Zobacz opinie o książce Pod kanadyjskim niebem (Tom 1). Pod kanadyjskim niebem. Tom 1

Kup książkę Pod kanadyjskim niebem (Tom 1). Pod kanadyjskim niebem. Tom 1

Spotkajmy się w Alzacji
Małgorzata Kasprzyk0
Okładka ksiązki - Spotkajmy się w Alzacji

Rok 1987 – Agata Staszewska jest studentką SGGW. Na uczelni poznaje chłopaka zaangażowanego w działalność opozycyjną przeciw komunistycznym władzom...

Kusząca propozycja
Małgorzata Kasprzyk0
Okładka ksiązki -  Kusząca propozycja

Kiedy los daje ci palec... weź całą rękę! Młoda aktorka, Emilia Kobus, jest gwiazdą serialu ,,Tylko miłość", która sympatię widzów zaskarbiła sobie rolą...