Okładka książki - Pod skrzydłami żurawi

Pod skrzydłami żurawi

"Samotne ptaki mają najsilniejsze skrzydła"
„Bóg jest jak bijące serce. Nie widzisz Go, ale czujesz”

Monika Cieluch po raz enty pokazała nam, że jest ekspertem w historiach o miłości. Jest to autorka z dość imponującym dorobkiem literackim, kto choć raz czytał jej książki, ten wie, że ta PANI to czarodziejka, potrafi rozkochać w swojej prozie. Na kartach powieści tworzy niesamowity świat, który czytelnika oszołamia swoją prostotą, porywa zaskakującą fabułą i hipnotyzuje pięknym słowem.

Olive Loughty świeżo upieczona Pani doktor weterynarii i on Flynn Sallow miejscowy dziwak. Który na pogrzebie ciotki pojawia się niczym zjawa, przez co zakłóca ceremonię pożegnalną i tym o to sposobem zwraca uwagę dziewczyny.
Olive podejrzewa, że Flynn cierpi na fobię społeczną. Jednak nie wie, że specyficzne zachowanie Flynna, ma swoje podłoże z dzieciństwa. Bo on miał za sobą przeżycia, które nie dawały o sobie zapomnieć. Tych dwoje stara się nie zbliżyć do siebie, jednak jakaś niewidzialna siła ich przyciągała. Bo oni niewiedzą, że ich połączy coś niewytłumaczalnego, magnetycznego, coś, co została już z góry zaplanowane.
Flyn za wszelką cenę pragnie poznać prawdę, o swojej przeszłości. Tylko nie wie, że ta prawda dla obojga z nich może okazać się drogą zguby. Być może pewnych starych sekretów lepiej nigdy nie wyciągać na światło dzienne. Czy Flin po odkryciu prawdy zdoła uchronić ukochaną?

Przepiękna pełna ciepła opowieść o więzach rodzinnych, o klątwie, szukaniu prawdy, ale przede wszystkim o ponadprzeciętnej miłości. Książka, która przykuwa uwagę i wywiera bardzo silne wrażenie. Historia o nieprzewidywalności, o ludzkiej psychice i kryjących się w niej sekretach.

,,Pod skrzydłami żurawi'' perfekcyjnie skrojona opowieść, po przeczytaniu której czytelnik jeszcze długo trwa w literackim upojeniu. Mnie ta książka oczarowała i potwierdziła, że Cieluch to pisarka niebanalna, do której warto wracać. Serdecznie polecam.

Informacje dodatkowe o Pod skrzydłami żurawi:

Wydawnictwo: Amare
Data wydania: 2023-10-11
Dodał/a opinię: Ela-Monia

Zobacz opinie o książce Pod skrzydłami żurawi

Kup książkę Pod skrzydłami żurawi

Do ostatniej kropli krwi
Monika Cieluch0
Okładka ksiązki - Do ostatniej kropli krwi

On – wychowany w patologicznej rodzinie zdobywa świat pięściami. Ona – wrażliwa i zdolna fotografka, poszukuje modela do swojego projektu...

Chłopak, który pragnął kochać
Monika Cieluch0
Okładka ksiązki - Chłopak, który pragnął kochać

Prawdziwe uczucie przetrwa największą burzę. Kiedy London znajduje przed swoimi drzwiami tajemniczy magnes na lodówkę, wie, że jej poukładane życie może...