Okładka książki - Podróż z nieznajomym

Podróż z nieznajomym

Tom 1 cyklu Lennox Corporation

Podjęliście kiedyś spontanicznie decyzje, która wywróciła wasze życie do góry nogami?

Blanka Trentor-Palmer, córka miliardera wiedzie stabilne życie, realizując się zawodowo bez wpływów ojca, samodzielnie budując swoje doświadczenie biznesowe. W niespełna dwa tygodnie życie napisało dla Blanki inny scenariusz. Runął cały porządek i stabilność. Uciekła od męża- tyrana, oddając się we władanie przypadkowi.

Blanka, jako ofiara zakłamanego związku z Warrenem, nie dostrzegała z jego strony zagrożenia, podstępu i nikczemnego planu wobec jej rodziny. Wierzyła w miłość, której między nimi było. Znosiła obelgi, wycofała się w cień, realizując własną karierę. Wychowana przez matkę, bez ojca naiwnie wierzyła w narzeczonego, bagatelizując poniżenia i upokorzenia. Rozumiała ją tylko babcia, która już odeszła.

Odbudowa więzi z ojcem, poznanie jego nowej rodziny uradowało dziewczynę. Chciała mu wybaczyć porzucenie. Ale to rozmowa z macochą, której nie darzyła sympatią, otrzeźwiła jej myśl i ocenę sytuacji. Spojrzał racjonalniej na swoje życie u boku Warrena. Strach, obawa i niepewność zmotywowały ją do ucieczki.

Szybka decyzja radykalnie odmieniła jej życie i zaprowadziła ją do nowej relacji z Adamem, z której nie była w stanie się wyplątać. Podróż autostopem okazała się zgubna, a natarczywy kierowca stał się napastnikiem. Pobita, potrącona przez psychopatów zauważa zatrzymujące się auto. Wybawieniem jest Adam, który z czystej troski zainteresował się wypadkiem. Blanka ostatkiem sił wyrywa się zbirom i ucieka do samochodu nieznajomego. Wspólna podróż przeradza się w tajemniczą relację z odgrywaniem ról. Adam w podróży biznesowej, tajemniczy i uwodzicielski. Ona w podróży po nowe życie.

Czy odkrycie prawdy o sobie uratuje tych dwoje? Kto ulegnie manipulacji i wyciągnie najgorsze działo, łamiąc serce drugiej osobie? Gra warta miliony, w której własne szczęście i uczucia zrzuca się z urwiska. Przemoc przeplatana z zaufaniem, miłość z porzuceniam, krzywda z nadzieją. Odporni na  impulsy własnego serca, rezygnują z walki o szczęście. Lecz w obliczu ostatecznej rozgrywki, obojętność przegra a prawda może ich wyzwolić.

Ciekawa relacja, tajemnicze wątki i niepewność kolejnych wydarzeń sprawi, że trudno oderwać się od czytania. Idealna pozycja na wakacje. Zabierzcie się w podróż z Blanką, nie pożałujecie. Serdecznie polecam.

Informacje dodatkowe o Podróż z nieznajomym:

Data wydania: 2024-05-06
Dodał/a opinię: zaczytaj_chwile

Zobacz opinie o książce Podróż z nieznajomym

Kup książkę Podróż z nieznajomym

Rozdzieleni Tom 2
Iwona Feldmann0
Okładka ksiązki - Rozdzieleni Tom 2

W 1947 roku Aniela wciąż czeka na powrót swoich dzieci z przymusowych robót w Niemczech. Nie zdaje sobie sprawy, że nie jest na to gotowa. Czy po tym,...

Summer Kiss
Iwona Feldmann0
Okładka ksiązki - Summer Kiss

Summer Kiss. Henry Cranston gwiazda i najlepszy zawodnik ligowych boisk piłkarskich postanawia jechać na zgrupowanie jako trener. Liczy na to, że spotka...