Okładka książki - Pokonany wróg

Pokonany wróg

L. J. Shen ponownie udowadnia, że jest mistrzynią w kreowaniu skomplikowanych, emocjonalnych opowieści, które balansują na cienkiej granicy między miłością a nienawiścią. „Pokonany wróg” to powieść przesycona napięciem, sarkastycznymi dialogami oraz bohaterami, których losy wciągają czytelnika od pierwszych stron.

Główny bohater, Arsène, od najmłodszych lat doświadczany był zdradą i oszustwem ze strony osób, którym powinien ufać. Wyrasta wśród manipulacji i emocjonalnego chłodu, co sprawia, że staje się człowiekiem, który nie ufa nikomu. Świat finansów to jego pole bitwy, a on sam to gracz, który za wszelką cenę dąży do zwycięstwa. Jego życie wypełnione jest zawodowymi sukcesami, a relacje rodzinne schodzą na dalszy plan, z wyjątkiem jednej – narzeczonej Grace. Los postanawia jednak zadrwić z niego w najokrutniejszy sposób.

Gdy Grace ginie w tragicznych okolicznościach, Arsène odkrywa, że prowadziła podwójne życie. W podobnej sytuacji znajduje się Winnifred, żona mężczyzny, z którym Grace pracowała. Zdradzeni i pogrążeni w bólu, Arsène oraz Winni postanawiają razem odkryć prawdę o zdradzie swoich ukochanych. Początkowo związani wzajemną niechęcią, z czasem zaczynają dostrzegać w sobie coś więcej.

Ich relacja jest napięta – nienawiść przeplata się z pożądaniem, a fascynacja staje się niebezpiecznie intensywna. Winni, na początku naiwna i wrażliwa, przechodzi głęboką przemianę. Zmuszona do przewartościowania swojego życia, uczy się twardo stąpać po ziemi. Arsène, który dotychczas ją lekceważył, zaczyna dostrzegać, że nie jest tylko „prowincjonalną dziewczyną”, jak dotychczas sądził.

Shen znakomicie buduje atmosferę pełną intryg, napięcia i niedopowiedzeń. Sarkastyczne dialogi oraz błyskotliwe wymiany zdań między bohaterami wprowadzają dynamizm do historii, sprawiając, że czytelnik nie jest w stanie oderwać się od lektury.

„Pokonany wróg” to książki, która jednocześnie bawi, wzrusza i trzyma w napięciu do samego końca. To nie jest zwykły romans – to opowieść o zemście, bólu, a także o drugiej szansie, która może przyjść w najmniej oczekiwanym momencie. Jeśli lubicie historie pełne intensywnych emocji, na pewno się nie zawiedziecie. Z niecierpliwością czekam na trzeci tom i mam nadzieję, że wkrótce zagości na polskich półkach.

Informacje dodatkowe o Pokonany wróg:

Wydawnictwo: Luna
Data wydania: 2025-02-12
Tytuł oryginału: Fallen Foe
Dodał/a opinię: zaczytaj_chwile

Tagi: romans Romans erotyczny

Zobacz opinie o książce Pokonany wróg

Kup książkę Pokonany wróg

Diabeł ubiera się na czarno
L.J. Shen0
Okładka ksiązki - Diabeł ubiera się na czarno

Mówi się, że przyjaciół należy trzymać blisko, a wrogów jeszcze bliżej. Ale co w sytuacji, gdy wróg jest jednocześnie mężczyzną, którego kochasz? Kiedy...

Sparrow
L.J. Shen0
Okładka ksiązki - Sparrow

Czy odnajdzie wolność i szczęście w tej złotej klatce? Sparrow w najgorszych chwilach nie podejrzewała, że jej życie potoczy się w taki sposób. O Troyu...