Okładka książki - Policz do trzech

Policz do trzech

Pierwszego dnia zerówki pięcioletnią Tinsley znika bez śladu. Piec lat później matka dziewczynki Dani prowadzi agencję detektywistyczną, wraz z asystentką Quinn pomaga klientom w poszukiwaniach bliskich. Aktualnie kobiety poszukują nastolatki Ali, która zginęła podczas powrotu do domu, w postępującym śledztwie Dani dostrzega wskazówki odnośnie zaginięcia jej córki. Co odkryją kobiety? Co stało się z Tinsley? Czy uda się odnaleźć Ali?

To moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki, kiedy przeczytałam opis tej książki, wiedziałam, że będę chciała poznać historię Dani i bardziej zagłębić się w jej życie oraz pracę. Autorka ma przyjemne w odbiorze pióro, co przełożyło się na to, że książkę czyta się bardzo dobrze i szybko. Fabuła thrillera została w intrygujący sposób poprowadzona, wciągnęłam się już od pierwszej strony i byłam ciekawa jak zostaną poprowadzone losy bohaterów, mimo iż temat zaginięcia dziecka jest często poruszany w literaturze, to autorka wielokrotnie potrafiła mnie tutaj zaskoczyć. Historia przedstawiona w książce wydała mi się bardzo realna, a bohaterowie bardzo ciekawie wykreowani, nie wiem jak sama bym się zachowała na miejscu Dani, ale wydaje mi się, że podzieliłabym jej obsesję na punkcie odnalezienia swojego dziecka. Podobało mi stopniowe odkrywanie tropów, które łączyły sprawy Tinsley i Ali, wielokrotnie czułam się tak jakbym była naocznym świadkiem tych wydarzeń. Jestem pewna, że opisane tutaj przeżycia bohaterów wywołają w czytelniku wiele skrajnych emocji, a niespodziewane zwroty akcji spotęgują tylko chęć dalszego czytania, ja tak właśnie miałam! Z chęcią sięgnę po inne książki autorki! Polecam! Moja ocena 8/10.

Informacje dodatkowe o Policz do trzech:

Wydawnictwo: Filia
Data wydania: 2022-06-15
Tytuł oryginału: Count to Three
Dodał/a opinię: zakochanawksiazk

Tagi: Literatura kryminalna i detektywistyczna

Zobacz opinie o książce Policz do trzech

Kup książkę Policz do trzech