Okładka książki - Położna. O mojej cioci Stanisławie Leszczyńskiej. Pierwsza pełna biografia położnej z Auschwitz-Birkenau

Uwielbiam książki historyczne, wspomnienia i powrót do lat wstecz. Zbyt dużo uciekamy przed codziennością i chwilami, które uciekają, a nie wspominamy naszych przodków. Wiele nauki można wyciągnąć z książek osób, które dzielą się swoimi, lecz niełatwymi wspomnieniami. Nie jest łatwo czytać te historie, ale również niełatwo jest wczuć się w życie bohaterów z kart książki. Trudne przeżycia odbijają na nich piętno, ale pomimo tych trudnych wydarzeń ludzie potrafią zachować człowieczeństwo.

Informacje dodatkowe o Położna. O mojej cioci Stanisławie Leszczyńskiej. Pierwsza pełna biografia położnej z Auschwitz-Birkenau:

Wydawnictwo: Burda Książki
Data wydania: 2020-11-25
Kategoria: Biografie, wspomnienia, listy
Dodał/a opinię: Ksebardo

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Położna. O mojej cioci Stanisławie Leszczyńskiej. Pierwsza pełna biografia położnej z Auschwitz-Birkenau

Kup książkę Położna. O mojej cioci Stanisławie Leszczyńskiej. Pierwsza pełna biografia położnej z Auschwitz-Birkenau

Miała szacunek do każdego okruszka. Chyba wszyscy, którzy przeszli piekło Auschwitz, zostali naznaczeni takim myśleniem.

Mimo głodu, wojny i niepewności codzienny marsz sprawiał jej przyjemność. Był czasem tylko dla niej.

Więcej cytatów z tej książki