Okładka książki - Pomóż mi kochać patronujemy

Pomóż mi kochać

Po lekturze "Na śniadanie tort szpinakowy" powiedziałam sobie, że każdą kolejną książkę Autorki biorę w ciemno. Kamila ma lekki i przyjemny styl, potrafi zainteresować czytelnika fabułą, sprawić, że książkę czytamy z wielkim zainteresowaniem i nie chcemy jej odłożyć przed poznaniem zakończenia.

"Pomóż mi kochać" to historia Doroty, która w młodości marzyła by zostać strażakiem i to marzenie spełniła. Jednak w pracy Dorota nie ma łatwo, czuje się dyskryminowana przez swojego przełożonego Ryśka i z tego powodu często dochodzi między nimi do kłótni. Kiedy sytuacja pomiędzy Dorotą a Ryśkiem sięga niemal zenitu, komendant wysyła ich na obóz dla trudnej młodzieży. Czy 3 tygodnie spędzone razem pośród lasów i jezior sprawią, że tych dwoje spojrzy na siebie inaczej?

"Pomóż mi kochać" to przepiękna i bardzo wartościowa powieść obyczajowa, w której emocje wylewają sie niemal z każdej strony. Historia Doroty wciągnęła mnie od samego początku, a za sprawą lekkiego pióra Autorki czytało się szybko i bardzo przyjemnie. Bardzo podobała mi się kreacja bohaterów, tacy prawdziwi, zmagający się z wieloma problemami i życiowymi dylematami.

Patrząc na okładkę "Pomóż mi kochać" skłonni jesteśmy pomyśleć, że mamy doczynienia z banalnym romansem, ale niestety nie. Autorka w swojej książce porusza również bardzo ważne i trudne tematy. Ale nie myślcie, że cała powieść obraca się wokół niepowodzeń i trudności losu, otóż nie. W powieści Kamili nie zabraknie rownież momentów przepełnionych humorem, nie raz zaśmiałam się w głos czytając choćby o perypetiach koleżanki Doroty.

"Pomóż mi kochać" to pełna ciepła, humoru i wzruszeń historia, która z pewnością nie jednego czytelnika skłoni do refleksji. Jeżeli macie ochotę na zabawną i jednocześnie bardzo wartościową lekturę to z całego serca polecam Wam sięgnąć po książkę Kamili Mitek.

Informacje dodatkowe o Pomóż mi kochać:

Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2022-04-13
Dodał/a opinię: Ilona Wolińska

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Pomóż mi kochać

Kup książkę Pomóż mi kochać

Na co dzień ratujesz ludzi i gasisz pożary, ale największy pożar płonie w twojej głowie. I tego jednego nie potrafisz ugasić. Chciałbym ci w tym pomóc, ale nie mogę. Andrzej to umiał. Ja nie.

Może ty po prostu nie potrafisz inaczej. Musisz wybuchać, żeby istnieć i czuć. I żeby uświadamiać innym, jak ważne jest okazywanie emocji.

Więcej cytatów z tej książki

Baśń o Sklavenie
Kamila Mitek0
Okładka ksiązki - Baśń o Sklavenie

A może by tak zrobić wszystko po swojemu? W Królestwie Orła Czarnopiórego rządzi uparty król Mikołaj, który wierzy, że młodszy brat Bartoszek w przyszłości...

Moje greckie lato
Kamila Mitek0
Okładka ksiązki - Moje greckie lato

Pełna emocji opowieść o miłości i gotowaniu pod słonecznym greckim niebem. Agata ma własną firmę cateringową i ucieka w pracę, by nie myśleć o swoim nieudanym...