Okładka książki - Pomóż mi kochać patronujemy

Pomóż mi kochać

Poznajemy Dorotę, która jest zawodową strażaczką.
Niestety pomimo ogromnej miłości i serca wkładanego w swoją pracę czuje się dyskryminowana przez swojego dowódcę Ryśka. Ten pomija ją przy zadaniach, ewidentnie ma problem z tym, że jest ona kobietą.
Jakby mało tego zostają razem wysłani jako opiekunowie na obóz dla trudnej młodzieży.
Czy wspólny pobyt zmieni coś między nimi?

Po dwóch poprzednich książkach autorki, które były rewelacyjne czekałam z niecierpliwością na kolejną. Ukazało się wznowienie "Pomóż mi kochać"
Byłam pewna, że to będzie kolejny sztos.
Historia, którą napisała autorka porusza trudne tematy dyskryminacji w pracy czy problemy trudnej młodzieży. Świetny zarys do zwrócenia uwagi na takie problemy, które często są bagatelizowane.
Bohaterowie których stworzyła autorka byli całkiem przyjemni, realni i tacy nasi, codzienni. Z problemami większymi lub mniejszymi i tu ogromny plus.
Dobrze bawiłam się przy tej książce, jednak dla mnie nie pobiła fenomenu poprzednich.
A jak u was czytaliście? Jakie są wasze odczucia?

Informacje dodatkowe o Pomóż mi kochać:

Wydawnictwo: DRAGON
Data wydania: 2022-04-13
Dodał/a opinię: Lukasz Turków

Tagi: Literatura obyczajowo-rodzinna

POLECANA RECENZJA

Zobacz opinie o książce Pomóż mi kochać

Kup książkę Pomóż mi kochać

Na co dzień ratujesz ludzi i gasisz pożary, ale największy pożar płonie w twojej głowie. I tego jednego nie potrafisz ugasić. Chciałbym ci w tym pomóc, ale nie mogę. Andrzej to umiał. Ja nie.

Może ty po prostu nie potrafisz inaczej. Musisz wybuchać, żeby istnieć i czuć. I żeby uświadamiać innym, jak ważne jest okazywanie emocji.

Więcej cytatów z tej książki

Baśń o Sklavenie
Kamila Mitek0
Okładka ksiązki - Baśń o Sklavenie

A może by tak zrobić wszystko po swojemu? W Królestwie Orła Czarnopiórego rządzi uparty król Mikołaj, który wierzy, że młodszy brat Bartoszek w przyszłości...

Na śniadanie... tort szpinakowy
Kamila Mitek0
Okładka ksiązki - Na śniadanie... tort szpinakowy

Główna bohaterka, Joanna Lisek, rozwodzi się z mężem i okazuje się, że nagle musi stanąć na własnych nogach i zacząć wszystko od nowa. Ciąg niespodziewanych...