Okładka książki - POPR-ańcy. Godzina próby

POPR-ańcy. Godzina próby

Tom 8 cyklu POPR-ańcy

„POPR-ańcy 8: Godzina próby” autorstwa Anny Sakowicz to kolejna część popularnej serii, która porusza zarówno młodszych, jak i starszych czytelników. W tej odsłonie główną rolę odgrywa szczeniak Daktyl, którego niezwykłe zdolności jako potencjalnego psa ratownika stają się centralnym punktem fabuły. Jednak pojawia się problem - psy lawinowe powinny mieć rodowód, co prowadzi do wielu perypetii i emocji.

„POPR-ańcy 8: Godzina próby” to książka, która wciąga, wzrusza i inspiruje. Anna Sakowicz po raz kolejny udowadnia, że potrafi pisać historie, które przemawiają zarówno do młodszych, jak i starszych czytelników. Tym razem autorka skupia się na Daktylu – szczeniaku, który marzy o zostaniu psem ratownikiem. Brzmi jak zwykła historia? Nic bardziej mylnego! To opowieść o wytrwałości, walce z przeciwnościami i sile, która płynie z marzeń.

Daktyl, mimo braku rodowodu, ma wielkie serce i talent, który mógłby uczynić z niego doskonałego psa lawinowego. Jednak świat nie jest tak prosty – brak rodowodu staje się przeszkodą, która wydaje się nie do pokonania. W tej części obserwujemy, jak Daktyl i jego przyjaciele z POPR-ańców stawiają czoła wyzwaniom, udowadniając, że determinacja i wiara w siebie mogą zdziałać cuda.

Co wyróżnia tę książkę?

Piękne wartości:
Książka niesie przesłanie, że każdy – niezależnie od pochodzenia czy ograniczeń – ma prawo marzyć i dążyć do celu.
Uczy, że wartość człowieka (czy w tym przypadku psa 😉) nie zależy od „papierów” czy opinii innych, ale od tego, co mamy w sercu.

Wzruszenie i humor:
Anna Sakowicz doskonale balansuje emocje – z jednej strony mamy chwile, które wyciskają łzy wzruszenia, a z drugiej zabawne dialogi i sytuacje, które wywołują szeroki uśmiech.

Barwne postacie:
Daktyl to bohater, którego nie da się nie polubić – pełen energii, odwagi i determinacji. Również inne zwierzęta z POPR-ańców wnoszą do historii swoje unikalne cechy, tworząc niezapomnianą drużynę.

Styl pisania:
Autorka pisze w sposób lekki i przystępny, co sprawia, że książkę czyta się jednym tchem. Jej język jest prosty, ale pełen emocji i ciepła.

Dla kogo jest ta książka?
Dla dzieci: To świetna lektura, która uczy odwagi, wytrwałości i empatii.
Dla dorosłych: Historia Daktyla przypomina, że warto wierzyć w siebie i nigdy nie rezygnować z marzeń – niezależnie od wieku.

„POPR-ańcy 8: Godzina próby” to książka, która podnosi na duchu i przypomina, że każdy z nas ma w sobie siłę, by pokonać nawet największe przeszkody. Anna Sakowicz stworzyła historię, która nie tylko bawi, ale i wzrusza, pozostawiając czytelnika z poczuciem, że warto marzyć i walczyć o swoje. To idealna propozycja na wieczór z książką – zarówno dla dzieci, jak i dorosłych.

Informacje dodatkowe o POPR-ańcy. Godzina próby:

Wydawnictwo: Labreto
Data wydania: 2025-03-12
Kategoria wiekowa: 9-12 lat
Dodał/a opinię: ksiazka_pachnie_

Tagi: Opowiadania dla dzieci i młodzieży Beletrystyka dla dzieci i młodzieży Dzieci od ok. 8 lat Dzieci od ok. 9 lat

Zobacz opinie o książce POPR-ańcy. Godzina próby

Kup książkę POPR-ańcy. Godzina próby

Kamienica Schopenhauerów
Anna Sakowicz0
Okładka ksiązki - Kamienica Schopenhauerów

Dawniej Dwór Artusa, zachwycający wnętrzami symbol kultury mieszczańskiej, był owianym złą sławą miejscem znanym z pijackich burd. Taki był właśnie osiemnastowieczny...

To się da!
Anna Sakowicz0
Okładka ksiązki - To się da!

Joanna w trakcie rocznego urlopu dla poratowania zdrowia mieszka na Kociewiu i opiekuje się ciocią Zofią, energiczną starszą panią. Nowe miejsce staje...