Okładka książki - Postrach

Postrach

Tom 1 cyklu Podkomisarz Iga Ziemna

Michał Śmielak stworzył zagadkową intrygę, która wciąga i nie pozwala oderwać się od lektury. Cała historia jest pełna tajemnic i intryg, a główny wątek porwań nastolatek w Warszawie. Śledztwo w sprawie porwań prowadzi Iga Zimna i musi współpracować z doświadczonym kolegą po fachu, który kilka lat wcześniej napastował ją... Plus gościnny występ Kosmy Ejchersta.
Autor nie szczędzi nam szczegółów, skomplikowanych intryg i bohaterów, którzy pojawiają się na kartach powieści. Każda postać jest dobrze wykreowana, z własnymi wadami i zaletami, co sprawia, że są interesujące i realistyczne.

Warto zaznaczyć, że ta książka wymaga skupienia i uwagi, aby zrozumieć całą fabułę i nie zgubić się w jej zakamarkach. Śmielak perfekcyjnie planuje całą opowieść i nieustannie zaskakuje czytelnika. Nic nie jest takie, jak się wydaje, a autor celowo wprowadza nas na manowce. To właśnie te zawiłe zwroty akcji sprawiają, że lektura jest trzymająca w napięciu i ciężko jest oderwać się od niej.

Nie można zapomnieć o zaskakującym zakończeniu. Autor w ostatnich momentach potrafi zaskoczyć czytelnika i zostawić go z uczuciem satysfakcji, a jednocześnie z chęcią sięgnięcia po kolejne powieści tego autora.

"Postrach" to niezwykle wciągający kryminał, który z pewnością zadowoli fanów tego gatunku. Śmielak udowadnia, że ma ogromne umiejętności pisarskie i potrafi stworzyć niezapomnianą historię i postaci.

Informacje dodatkowe o Postrach:

Wydawnictwo: Initium
Data wydania: 2022-09-07
Dodał/a opinię: riterra11

Tagi: morderstwo śledztwo porwanie śmierć koszmar Warszawa

Zobacz opinie o książce Postrach

Kup książkę Postrach

Gleba
Michał Śmielak0
Okładka ksiązki - Gleba

Podkomisarz Iga ,,Gleba" Ziemna, po ostatniej sprawie odesłana ze stolicy na prowincję, odlicza dni do powrotu na poprzednie stanowisko. Służba w Stalowej...

Wnyki Kościół Chrystusa Mściwego
Michał Śmielak0
Okładka ksiązki - Wnyki  Kościół Chrystusa Mściwego

Zdegenerowani księża, wioska spowita zmową milczenia, policjant pokłócony z Bogiem i tajemniczy Kościół Chrystusa Mściwego. Z której strony nadejdzie zagrożenie...