Okładka książki - Poszukiwany ukochany

Poszukiwany ukochany

Beth O’Leary brytyjska pisarka, która z każdą wydaną książką pokazuje nam, że jej powieści to nie tylko ciepłe, romantyczne komedie, to zaplątane, fascynujące historie, chwytający za duszę.

Książkę wybrałam w ciemno, nie czytając ani konspektu, ani recenzji czytelników. Drogowskazem było nazwisko autorki. Dlaczego?, bo swoimi poprzednimi powieściami, pisarka kupiła mnie w całości.

Siobhan, Miranda, Jane, to trzy kobiety, które umawiają się na randki z tym samym mężczyzną. Tu nasuwa się pytanie, kim jest ten tajemniczy mężczyzna?, który w tym samym czasie zawrócił w głowie aż trzem kobietom.
Joseph Carter, facet, który na początku nie wzbudza w nas sympatii, bo myślimy, co za drań, oszust jeden. Bo czy mężczyzna, który wystawił trzy kobiety w Walentynki, zasługuje na szacunek. Jednak jeszcze nie wiemy, że autorka z premedytacją zabawiła się naszym kosztem. Przez większa część książki, całą historię, poznajemy z perspektywy trzech wystawionych kobiet. Aż do wielkiego finału gdzie pojawia się  tajemniczy bohater.

,,Poszukiwany ukochany” to mocno zaskakująca przygoda, w której wszystko z pozoru jest oczywiste, a której rozwiązanie jest jak niespodziewane uderzenie w najczulsze miejsce. Zastanawiasz się, jak to się stało, że sprawy przybrały taki obrót, a autorce udało się tak wywieść cię w pole. Bo czytając, tę opowieść myślisz, że jest ona prosta, na wskroś przewidywalna. Jednak okazuje się, że przez większą część opieraliśmy się na błędnym przeświadczeniu. Polecam.

Informacje dodatkowe o Poszukiwany ukochany:

Wydawnictwo: Albatros
Data wydania: 2023-01-25
Dodał/a opinię: Ela-Monia

Tagi: obyczajowe

Zobacz opinie o książce Poszukiwany ukochany

Kup książkę Poszukiwany ukochany

W drogę!
Beth O'Leary 0
Okładka ksiązki - W drogę!

Mały samochód. Pięcioro pasażerów. I całe mnóstwo ich historii.Kierunek? Miłość! Najnowsza powieść autorki bestsellerowych „Współlokatorów”...

Zamiana
Beth O'Leary0
Okładka ksiązki - Zamiana

Leena jest za młoda, żeby utknąć w miejscu.Eileen jest za stara, żeby zaczynać od nowa.Na szczęście czeka je… ZAMIANA! Czasami żeby zmienić życie...

Opad
Opad