Okładka książki - Powiesić, wybebeszyć, poćwiartować

Powiesić, wybebeszyć, poćwiartować

Książka bardzo interesująca. Zdecydowanie w takiej formie historia wchodzi do głowy. Człowiek z ogromnym zainteresowaniem pochłania kolejne strony nie wiedząc, kiedy zbliża się ku końcowi.

Mnóstwo ciekawych zdjęć, rycin i opisów. Literatura faktu nabiera nowego znaczenia właśnie dzięki takim autorom. Choć książka spędziła w mojej biblioteczce sporo czasu czekając na swoją kolej, to na pewno nie była zbędną książką i wydatkiem.

Wiele razy łapałam się za głowę nie wierząc, że to są fakty, a nie fikcja literacka. A w niektórych miejscach na świecie kara śmierci w dalszym ciągu istnieje... Zanim wyda się opinię, warto przeczytać tę pozycję.

Informacje dodatkowe o Powiesić, wybebeszyć, poćwiartować:

Wydawnictwo: Znak
Data wydania: 2019-03-27
Kategoria: Historyczne
ISBN: 978-83-240-5696-5
Dodał/a opinię: Ksebardo

Tagi: historyczne egzekucje

Zobacz opinie o książce Powiesić, wybebeszyć, poćwiartować

Kup książkę Powiesić, wybebeszyć, poćwiartować

Mroczne bractwa i tajne kulty, czyli historia sekretnych stowarzyszeń
Jonathan J. Moore 0
Okładka ksiązki - Mroczne bractwa i tajne kulty, czyli historia sekretnych stowarzyszeń

Spiski, sekty, tajne stowarzyszenia… Lektura niezbędna do przejęcia władzy nad światem! Co sprawia, że ludzie od zarania dziejów porzucają...

Jonathan J. Moore 0
Okładka ksiązki - Przerażające choroby i zabójcze terapie, czyli historia medycyny, jakiej nie znałeś

Odcięte nogi, drobno posiekane kończyny, puszczanie krwi… Tak kiedyś wyglądała medycyna! W dawnych wiekach chorzy znajdowali się w wyjątkowo trudnej...