Okładka książki - Powitanie słońca patronujemy

Powitanie słońca

"To bardzo ważne,aby mieć w życiu drogowskaz...Życie bez latarni morskiej jest bezcelowe i mało wartościowe ".

Zdarzyło się Wam pomyśleć,aby zacząć wszystko od nowa z czystą kartą.Wierząc,że uda się wymazać stare błędy, porażki, zapomnieć o niepowodzeniach.  Musimy rozliczyć się z przeszłością ,zrobić reset żeby zacząć od nowa.Wejść z rozliczonym życiem osobistym i z pełną świadomością tego co chcemy zmienić i zrobić. Wtedy jesteśmy w stanie odkrywać siebie na nowo i odkrywać świat .

"...wyruszyła w podróż w nieznane.

W podróż na kraniec świata, ku nowej wolności i radości. Tego chyba brakowało jej najbardziej – radości – bo

w dotychczasowym życiu tego uczucia niemal nie znała".

Beata,aby zapomnieć o nieudanym życiu i porażkach w poszukiwaniu spokoju i wolności wyrusza w podróż do Indii. Wystarczył plecak i ostateczna decyzja,aby zacząć wszystko od nowa. Podróż pomimo kilku zaskakujących sytuacji daje kobiecie poczucie wolności i niezależności. Indie zachwycają kulturą, kuchnią,tradycjami i ludzką życzliwością.Joga pozwala się wyciszyć a zachody słońca powodują u kobiety nostalgię i zapowiedź czegoś pięknego .Dodatkowo w życiu Beaty pojawiają  się dwaj mężczyźni ,którzy chcą zawładnąć życiem kobiety . Czy kobieta odnajdzie upragniony spokój i niezależność?Czy podróż do dalekiego kraju była odpowiednią decyzją? Czy Beata pozwoli sobie na zmiany,których nie planowała ? Czy teraz nadszedł czas tylko na kolekcję dobrych wspomnień?

"Postanowiła dać sobie szansę i zaryzykować".

"Powitanie słońca" pokazuje,że warto zacząć wszystko od nowa. Dać sobie szansę na szczęście,spokój i niezależność . Często boimy się zmian. Strach nie powinien nas ograniczać . Na przykładzie bohaterki widzimy,że warto podjąć ryzyko. Beata mogłaby być przykładem dla wielu z Nas.

Musimy się tylko zaangażować i codziennie nad sobą pracować. A potem już tylko obserwować z otwartymi szeroko ze zdumienia oczami, jak oto powoli zmienia się cały nasz świat.

Informacje dodatkowe o Powitanie słońca:

Wydawnictwo: Lucky
Data wydania: 2024-05-20
Dodał/a opinię: Kumbrysia

Tagi: obyczajowe joga

Zobacz opinie o książce Powitanie słońca

Kup książkę Powitanie słońca

Szept anioła
Katarzyna Sarnowska0
Okładka ksiązki - Szept anioła

Katarzyna Sarnowska po raz kolejny serwuje swoim czytelnikom podróż w niezwykły świat. Życie nie rozpieszcza Aliny: porzuca ją mąż, przechodzi...

Za sterami życia
Katarzyna Sarnowska 0
Okładka ksiązki - Za sterami życia

Sielskie krajobrazy, cisza i bliskość natury. Czy potrzeba czegoś więcej, aby rozpocząć nowy etap w życiu?Wyprowadzka z miasta miała być najlepszą decyzją...