Okładka książki - Pożyczony narzeczony

Pożyczony narzeczony

❤💍❤RECENZJA❤💍❤

„To,co chcieliśmy przezwyciężyć, to desperacja,którą odczuwałam, gdy nie mogliśmy kochać się prawdziwie,a jedynie udawać przed światem,że jesteśmy razem. Tak bardzo bałam się dnia,w którym on odejdzie”

Laura od zawsze kochała pisać, jako nastolatka przelewała na bloga,swoje
uczucia do licealnego przystojniaka Aarona,który nie dość,że nie był nią,nawet w najmniejszym stopniu zainteresowany,to jeszcze szczerze ją znienawidził,po incydencie,który wywołał,napisany przez nią pamiętnik/romansidło, którego to właśnie on był bohaterem.
Po niemal dekadzie,ich drogi znowu się krzyżują,gdy Aaron ma, za namową jego dziewczyny,a jednocześnie jej przyjaciółki, odegrać rolę udawanego narzeczonego Laury,przed całą jej rodziną.Obecny porzucił ją chwilę wcześniej,mówiąc,że zakochał się w kimś innym…

Udawać?
Być razem przez miesiąc?
W Aspen, pod czujnym okiem jej rodziny?
To nie będzie takie łatwe,to nie może się udać,a może wręcz przeciwnie?

Od początku ten pomysł nie podoba się obojgu,ale Naomi, szczerze ich do tego namawia,bo ufa obojgu.

Dość niekomfortowa sytuacja,jaką jest odgrywanie zakochanej pary, szybko przeradza się w coś,czego sami nie potrafią zrozumieć,ale wyrzuty sumienia i pamięć o tym jak sobie zaleźli za skórę jako nastolatkowie,wstrzymuje ich przed wszystkim,na co, najwyraźniej oboje mają co raz to większą ochotę.

Wszystko zmienia, niezapowiedziana i nieoczekiwana wizyta w Aspen,jej byłego narzeczonego,a potem jeszcze jedno zdjęcie…
Teraz Laura ma już konkretny mętlik w głowie,a raniące ją najbliższe osoby,tylko potęgują jej dezorientację i powstrzymywane do tej pory uczucia.

Ale,jak to w życiu bywa,zakazane uczucia,nie zawsze mogą nimi przestać być,gdy druga osoba, pozostaje w niewiedzy.

Autorka w swoich książkach,nie idzie na łatwiznę, i aby zbudować takie napięcia między bohaterami, potrzeba czasu,dlatego jej książki mają zawsze niezłą objętość,ale w ten sposób,możemy przeżywać w raz nimi tą niezliczoną ilość emocji. Tak i w tej książce mamy dokładnie taki rollercoaster uczuć,kłamstw, zdrad,dezorientacji i piętrzących się z chwili na chwile znaków zapytania.

Prawdziwym smaczkiem jest ta walka z uczuciami,głównych bohaterów,którzy,przez większą część książki,nie mają pojęcia o tym jaką walkę prowadzą z samymi sobą.

Ale czytelnik,może od razu zorientować się w sytuacji, bowiem rozdziały pisane są z perspektywy obojga bohaterów.

Drugoplanowe postacie,także bardzo dużo dodają swoich emocji do tej historii,jednych z miejsca polubicie,a innych będziecie mieli ochotę rozszarpać.

Tak,w tej historii,oprócz głównego wątku romantycznego w charakterze Hate/Love, dostaniecie też wiele humoru, niemało gorących momentów, ale też chwile wzruszeń i bezradności.
Gorąco polecam,i zapewniam, że bar dzo miło spędzicie czas z tą książką i jej bohaterami.

Za książkę do recenzji, dziękuję wydawnictwu i autorce💛

Informacje dodatkowe o Pożyczony narzeczony:

Wydawnictwo: NieZwykłe
Data wydania: 2022-02-09
Dodał/a opinię: EroticBooksLover

Tagi: bóg

Zobacz opinie o książce Pożyczony narzeczony

Kup książkę Pożyczony narzeczony

Poemat letniej tęsknoty
Joanna Balicka0
Okładka ksiązki - Poemat letniej tęsknoty

Kombinować, by przeżyć - tą zasadą dotychczas kierował się Tristan. Jego życie przewróciło się do góry nogami w zaledwie kilka minut po włamaniu, które...

Red Lies
Joanna Balicka0
Okładka ksiązki - Red Lies

Jedna z najbardziej wyczekiwanych serii Joanny Balickiej! W psychologii każde kłamstwo ma konkretny kolor. Czerwony oznacza kierowanie się chęcią zemsty...