"Czułem się… dziwnie. Żal przeplatał się z niedowierzaniem. Jadąc, miałem nadzieję, że uda nam się porozmawiać. Naprawdę chciałem ją poznać."
Lena mieszka w wynajmowanym pokoju razem ze swoim psem. Samotna kobieta korzysta z portali randkowych. Z ostatniego spotkania ucieka przed nachalnym gościem, wprost pod koła sportowego auta. Kierowca nie jest zbyt przyjaźnie nastawiony do niej. Po krótkiej wymianie zdań para jest pewna, iż już nigdy się nie spotka. Los bywa jednak złośliwy i już szykuje kolejne niespodzianki dla nich 😅
Główny bohater doktor Henryk Wysocki jest specyficznym człowiekiem. Bezpośredni w słowach, mówi to, co w danej chwili myśli. Nie przejmuje się opinią innych. Lenka z kolei jest cichą i nieśmiałą osobą. Opiekuje się seniorami w domu opieki z dobroci serca. Zestawienie tych dwóch bohaterów to jak ogień i woda 🤭 Ich ponowne spotkanie podczas wizyty w szpitalu przyniesie nieoczekiwane skutki. Dziwnym zrządzeniem losu ciągnie ich do siebie. I nie potrafią przestać o sobie myśleć. Czy wyniknie coś z tego dobrego?
O słynnym doktorze Wysockim słyszałam wiele pozytywnych opinii na Instagramie. Cieszyłam się, że będę miała możliwość i ja go poznać. 😊
To moje pierwsze spotkanie z twórczością autorki. Jestem zachwycona. 🤩 Książkę pochłonęłam na raz. Nie mogłam się oderwać od przygód Lenki i Henryka. Wspaniale poprowadzona fabuła płynie swoim rytmem. Niech Was to jednak nie zwiedzie. Akcja już od samego początku wciąga czytelnika. Podczas lektury towarzyszy nam dużo muzyki. Wplatana jest na każdym kroku, bardzo spodobał mi się ten zabieg. A zakończenie dostarcza nam wiele pytań, na które domagamy się odpowiedzi. Jak to się wszystko potoczy dalej? Dobrze, że mam kolejny tom pod ręką 😅 Książka idealna na jeden wieczór. Polecam ogromnie 🥰🥰
Wydawnictwo: Dlaczemu
Data wydania: 2021-12-08
Język oryginału: Polski
Anitka_170
Czasami jedna nietrafiona decyzja może roztrzaskać twój świat na kawałki Katarzyna, pracująca jako pedagog w ośrodku wychowawczym, nie wyobraża sobie...
Ona właśnie rozstała się z facetem i postanawia wszystko rzucić na jedną kartę decydując się zamieszkać w odziedziczonym po dziadkach domu na wsi. On...