Okładka książki - Proszę, pokochaj mnie Mamo!

Proszę, pokochaj mnie Mamo!

" Proszę pokochaj mnie MAMO" Marta Maciejewska to poruszająca ważne tematy , emocjonująca i przede wszystkim trudna książka . Złość ,wściekłość ,łzy i uśmiech . Te i inne uczucia towarzyszyły mi przy czytaniu książki.  Porusza mnie fakt ,że takie rzeczy dzieją się wokół nas . Wiem ,że są kobiety które czują się samotne zmagając się z podobnymi wydarzeniami - ważne jest ,aby nie bać się prosić o pomoc i szukać wsparcia . Mamy prawo do różnych uczuć ...nawet tych ,które są dla innych nie do przyjęcia .

"Ten jeden jedyny raz wystarczył ,by zmienić moje życie w piekło."

Wszystko już było zaplanowane matura ,wymarzone studia i przyszłość . Niestety jedna noc zmieniła życie Anny w koszmar .Poczucie winy oraz niesprawiedliwości, ciągłe napięcie ,poczucie, że więcej się nie udźwignie . To wszystko powodowało u Anny coraz większy strach i  niepokój o to co będzie dalej . Niestety nie da się ukryć " tego " co naprawdę się wydarzyło . Dziewczyna decyduje się wyznać ,że spodziewa się dziecka. Nie takich reakcji spodziewała się po najbliższym otoczeniu .

Do tego mieszkanie w małym miasteczku nie ułatwia życia Anki,która w oczach innych jest " tą puszczalską".  Jakie decyzje podejmie Anka ? Co wydarzy się po ujawnieniu wszystkich sekretów ? Czy dziewczyna przezwycięży wszystkie emocje ,aby móc zawalczyć o siebie i swoje szczęście? Czy "to" przestanie być dla niej problemem ? Co takiego musiało się wydarzyć w życiu dziewczyny ,aby zrozumiała co jest dla niej najważniejsze ?

"Zniszczyłam sobie życie, raz podejmując złą decyzję."

"Proszę pokochaj mnie MAMO " to opowieść pokazująca prawdziwe oblicze bycia matką - nie zawsze jest to bajkowy scenariusz . Czytając tą historię,łatwo jest ocenić nie dostrzegając tego co ukryte . Mimo wyzwań ,bólu które ciążyło na bohaterce widać jak niewiarygodną siłą i odwagą się wykazała . Nie każdy w obliczu takich wydarzeń potrafiłby zrobić to co Anka . Historia dziewczyny może być inspiracją dla nas wszystkich ,przypominając ,że niezależnie od okoliczności miłość matki ,bliskich ,przyjaciół jest niezłomna i bezwarunkowa . Dzięki otaczającym nas osobom i ich pomocy jesteśmy w stanie znieść wiele.

Marta Maciejewska zabiera czytelnika w niezwykłą podróż czytelniczą pełną emocji i wzruszeń. Obok tej książki nie można przejść obojętnie, tę historię trzeba poznać i ocenić dopiero po przeczytaniu ostatniej strony . Myślę,że ta książka pomoże nie jednej z nas. Pozwoli zapomnieć o strachu przed samą sobą ,zagubieniu ,samotności ,rezygnacji dając szansę na lepszą przyszłość . Na zakończenie warto dodać ,że jest dużo racji w poglądzie, że do miłości można z czasem dorosnąć.

Informacje dodatkowe o Proszę, pokochaj mnie Mamo!:

Data wydania: 2023-10-19
Dodał/a opinię: Kumbrysia

Zobacz opinie o książce Proszę, pokochaj mnie Mamo!

Kup książkę Proszę, pokochaj mnie Mamo!

Proszę pokochaj mnie tato!
Marta Maciejewska 0
Okładka ksiązki - Proszę pokochaj mnie tato!

Wydawać by się mogło, że Ance Zwolenkiewicz niczego nie brakuje do szczęścia. Wraz z rodziną wiedzie spokojne życie na jednym z wrocławskich osiedli nowoczesnych...

Powrót bodyguarda
Marta Maciejewska0
Okładka ksiązki - Powrót bodyguarda

Romans z Theo zmienił uporządkowany świat Mikaeli Brown w niebezpieczną grę o życie. Kobieta musi wybrać pomiędzy dobrze prosperującym biznesem modowym...