Alicja trafia na staż do firmy RH Company. Jej właścicielami jest małżeństwo, Małgorzata oraz młodszy od niej Rafał Hartman. Mężczyzna intryguje młodziutką stażystkę. Co u licha tak przystojny, ciekawy facet robi u boku starszej od siebie kobiety?
Rafał Hartman również zainteresował się nową kobietą, która wkroczyław progi jego firmy. Nieśmiała, cicha stażystka.
I gdy między Alicją i Hartmanem pojawi się erotyczne napięcie, może to zwiastować tylko jedno - kłopoty. Przecież Rafał ma żonę... która w dodatku, jest szefową Alicji.
A w tym wszystkim tajemnice, mroczne sekrety...
Dokąd ich to zaprowadzi?
Koniecznie dowiedzcie się sami sięgając po pierwszy tom nowej serii "Cudzy mąż"!
Kasia Grabowska w swojej książce ukazuje, czym jest to prawdziwe przebudzenie!
Poznamy tu dwoje ludzi, Alicję i Rafała. Ludzi, z zupełnie różnych światów. Ludzi tak innych. A jednak coś ich wzajemnie do siebie przyciąga. Coś iskrzy. Znajdzie się miejsce na rodzące się uczucie. A obawa i pożądanie, będą szły ze sobą w parze.
Autorka serwuje nam historię pełną namiętności, ale także rozczarowań. Dojdzie do zdrady i jak to bywa, będą tego konsekwencje.
Alicja to młoda kobieta. Swoje prawdziwe oblicze odkryje dopiero przy Rafale. I to okaże się być przyjemne, uzależniające. Zapragnie więcej. Nie tylko nowych doznać. Zapragnie wiecej Rafała.
Z kolei mężczyzna, który najchętniej całą uwagę poświęciłby młodej stażystce, z tyłu głowy wciąż ma jedno - żonę i tajemnice, trzymające go przy niej. Serce, czy rozum? Jak zadecyduje Rafał?
Autorka stawia swoich bohaterów przed dylematem. Obydwoje muszą podjąć decyzję. Niezależnie od tego, czy będzie dobra bądź zła - muszą stawić temu czoła. Bo jak wiele człowiek jest w stanie zrobić, jak wiele poświęcić i jak poważne konsekwencje ponieść, by być szczęśliwym? Rafał i Alicja z pewnością nie raz zadawali sobie to pytanie. Co zadecydowali?
Katarzyna Grabowska swoją nową powieścią z pewnością zaskoczy czytelnika. Rozpali, pobudzi wyobraźnię. Ale też zmusi do zastanowienia się: co ja zrobiłabym/łbym na miejscu bohaterów? Rzucić cały świat i dotychczasowe życie w diabły i żyć szczęśliwie, we dwoje? Czy postąpić rozsądnie. Odpuścić sobie żonatego faceta. Zająć się żoną, firmą, problemami.
Mamy motyw zdrady. Czy to co zrobił Hartman, było w porządku wobec Małgorzaty? Oczywiście, że nie. Ale tu pojawią się pytania: czemu w ogóle posunął się do zdrady? Dlaczego żona mu nie wystarcza? A wierność małżeńska? I odpowiedź na nie znajdziemy w momencie, gdy Rafał otworzy się przed Alicją i wyjawi swoje mroczne sekrety. Opowie o tym, jak naprawdę wygląda jego życie.
"Przebudzenie" to idealny przykład tego, jak wielką moc ma prawdziwe uczucie. Nic nie może się z tym równać. Bo jak długo człowiek bedzie się oszukiwać, swoje serce?
Jest to także historia o dwóch samotnych duszach, które gdy tylko się odnalazły zapragnęły być już zawsze blisko siebie. Czerpać z tego czasu spędzonego razem jak najwięcej. Pieprzyć świat i konsekwencje. Jesteśmy! Bądźmy! Cholera, razem!
Książka Katarzyny Grabowskiej z pewności wzbudzi w Was też podziw. Powiem Wam, że ja podziwiałam bohaterów, za odwagę.
Będzie tu radość, ale i smutek. Tak, książka wywołała u mnie łzy smutku. A wszystko to świetnie ze sobą współgra. Autorka funduje nam prawdziwy emocjonalny rollercoaster.
Fabuła została doskonale poprowadzona. Wciąga od pierwszych stron. Mnie ta książka pochłonęła bez reszty. Przeczytałam ją niemal jednym tchem. Zupełnie nie potrafiłam jej odłożyć, choćby na moment. Czyta się szybko, wszystko dzieje się płynnie.
Tak wiele chciałabym Wam o niej opowiedzieć. Jednak nie potrafię przekazać więcej, nie zdradzając fabuły. Zachęcam Was do poznania tej historii. Wielki ukłon w stronę Kasi za tak potężną dawkę emocji! Kochana, to co przeżyłam dzięki Tobie zostanie ze mną na długo. I nigdy Ci nie zapomnę tego, jak wiele czerpię z Twoich powieści. Dziękuję!
Wydawnictwo: Videograf
Data wydania: 2022-02-14
blondeside
Elizabeth i Roderick wiodą na pozór szczęśliwe życie w Nowym Świecie. Z dala od Anglii i ludzi, którzy ich znali, powoli zapominają o przeżytym koszmarze...
"Perseidy" to historia o zmianach, buncie i uczuciach, na które nikt nie jest gotowy. 17-letnia Nelka nie chciała wyjeżdżać z Łodzi, ale rozwód rodziców...