Okładka książki - Przebudzenie. Cudzy mąż

Przebudzenie. Cudzy mąż

Tom 1 cyklu Cudzy mąż

Alicja Banasiak dopiero co obroniła tytuł magisterski i liczy na odpoczynek. Jednak los ma co do niej pewne plany, i już wkrótce rozpoczyna staż w firmie RH Company. Musi się zmierzyć z realiami i ... starać się powstrzymać przed seksownym szefem.
   Rafał Hartman wszystko zawdzięcza swojej starszej żonie. To ona mu pomogła. Jest tak nim zafascynowana, że przymyka oko na jego ciągle zdrady. A on wcale nie ma zamiaru rezygnować z przypadkowych kontaktach z kobietami. Kiedy więc w firmie zjawia się "świeżynka", on nie ma zamiaru przepuścić okazji. Szczególnie, że widzi reakcję ciała młodej stażystki na jego dotyk.
    Jakie sekrety skrywają? Co takiego wydarzyło się w życiu Rafała, że stał się właśnie taki? A czego doświadczyła Ala, że zamknęła się w sobie? Czy pozwolą pożądaniu wziąć górę nad wszystkim?

Lubię twórczość autorki. Za mną wszystkie dotąd wydane powieści. Znając styl pani Kasi, bez zbędnego zastanawiania się sięgam po kolejne książki.
   Tym razem po opisie miałam wrażenie, że to będzie typowy romans biurowy. Zakazane pożądanie.
   Sam tytuł skojarzył mi się dwuznacznie. Po pierwsze jako otwarcie oczy i wyrwanie się z więzienia zwanego pożądaniem. A może w drugą stronę - ta znajomość pozwoli przejrzeć bohaterom na oczy, obudzić się i zawalczyć. No nie powiem, byłam bardzo ciekawa.
   Autorka już na starcie pokazała uroki pracy w firmie. Relacje między pracownikami a także z szefostwem.
   Główna bohaterka jest postacią inteligentną, pracowitą ale bardzo skrytą, chłodną i z ogromną rezerwa. Z jednej strony fajnie, bo była skromna ale z drugiej doszukiwałam się jakiś mimochodem wtrąconej szczypty informacji o tym, dlaczego nie zachowuje się jak jej rówieśnicy. Autorka dość długi trzymała mnie w niepewności. A wszystko po to, by w pewnym momencie chlusnąć mi twarz wiadrem lodowatej wody. Zrzuciła taką bombę, że aż nie mogłam w to wszystko uwierzyć. Szok to za mało. Byłam przerażona.
   Główny bohater. Rafał. No cóż, nie oszukujmy się. Z początku dość mocno mnie irytował swoim zachowaniem. Kobiety działały na niego niczym narkotyk. Widział, nęcił, kusił i zdobywał. Playboy. Bawidamek i lekkoduch. Myśli tylko o przyjemnościach. Ale wiecie co? Z każdą kolejno przekręcaną stroną zaczynałam go rozumieć, choć może nie do końca potrafię zaakceptować jego zachowanie.
   Jak zapewne sądzicie, nie zabrakło ognia. Wyczuwalnej chemii między bohaterami.
    Z resztą emocje szalały niczym spuszczone ze smyczy bestie. Totalny rollercoaster. Autorka co rusz zmieniała barwę i natężenie emocji. Dostarczała adrenaliny, niepewności oraz lęku i obaw.
   Pierwszy tom nowej serii okazał się być bardzo dobry. Odpowiednio zbudowana fabuła dostarczała odpowiedzi na wszystkie kłębiące się w mojej głowie pytania. Realni bohaterowie. Do tego przewrotność losu. Same plusy. Nic, tylko brać i czytać.

Polecam.

Kup książkę Przebudzenie. Cudzy mąż

Włoska legenda
Katarzyna Grabowska0
Okładka ksiązki - Włoska legenda

Emilia Szewczyk to cicha, skromna dziewczyna. Niby zwykła nastolatka tuż przed maturą, jednak już z bagażem doświadczeń. Chwila zapomnienia, złudna miłość...

W kolorze krwi
Katarzyna Grabowska0
Okładka ksiązki - W kolorze krwi

Elizabeth i Roderick wiodą na pozór szczęśliwe życie w Nowym Świecie. Z dala od Anglii i ludzi, którzy ich znali, powoli zapominają o przeżytym koszmarze...