Marzy Ci się napisanie i wydanie książki? A może już część tekstu za sobą bo chcesz coś ważnego przekazać innym?
Przedstawiam Wam swoją opinię o książce „Przewodnik po sztuce pisania dla marzycieli. Jak zostać spełnionym autorem” Kelly Notaras, która została wydana pod skrzydłami @wydawnictwo_zwierciadlo
Książka jest podzielona na 3 części, gdzie krok po kroku autorka pokazuje co zrobić aby wydać swoją powieść.
W części pierwszej autorka mówi o jasnym określeniu celu i motywacji, opracowaniu konspektu.
Druga część jest już o samym procesie pisania. O tym jak zaplanować czas na pisanie i określić sobie docelową liczbę słów. Autorka opowiada również o oporach jakie pojawiają się podczas procesu tworzenia. Generalnie znajdziecie tutaj wskazówki i tipy, które autorka zna ze swojego doświadczenia.
I wreszcie część trzecia! Ma nam Pomóc wydać książkę. W książce są również dodatki, przykładowy konspekt i wzory tych konspektów.
Przyznam się, że wiedziałam, że pisanie książki to nie jest bułka z masłem, jednak książka zaskoczyła mnie i wiem, że to bardzo trudna praca i wiele poświęconego czasu.
Obiecuję, już nie pytać autorów „kiedy kolejna część” zaraz po premierze obecnej książki :) 😀
Mam nadzieję, że przekonałam kogoś z Was do sięgnięcia po ten poradnik. Jeśli napiszecie książkę, to pamiętajcie - chętnie ją zrecenzuję : )))
Wydawnictwo: Zwierciadło
Data wydania: 2023-04-26
Kategoria: Poradniki
Tytuł oryginału: The book you were born to write
Edyta Osińska